Verden ligger åben for 22-årig studerende med en bachelor og et 12-tal fra Design & Business fra EASV i Sønderborg

30. januar 2019 Uddannelse

Eva-Maria Schober har taget den direkte vej fra 9. klasse via gymnasiet til en videregående uddannelse. Nu er hun dimitteret som bare 22-årig med en bachelor og et 12-tal fra Design & Business på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg.

Glem alt om sabbatår og jordomrejser. Ikke at der er noget forkert i nogen af delene. Eva-Maria Schober har bare ikke haft tid. Som 20-årig var hun uddannet designteknolog og besluttede sig for at gå direkte videre på professionsbacheloren Design & Business på Erhvervsakademi SydVest (EASV) i Sønderborg. Den har hun nu afsluttet med et funklende 12-tal, og en verden af valgmuligheder venter forude.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ved ikke endnu, om jeg vil læse videre eller om jeg vil finde et job, hvor jeg kan komme ud og bruge min uddannelse i praksis”, siger Eva-Maria Schober, der blandt andet er blevet opfordret til at søge optagelse på uddannelsen Mixed Media på Royal College of Arts i London.

“Det kan sagtens være, jeg vælger at søge ind der for at læse til kandidat, men jeg har masser af muligheder, så jeg skal blandt andet rundt og besøge nogle forskellige skoler”, fortsætter hun.

Undervisere med overskud

Artiklen fortsætter under annoncen

Eva-Maria Schober har nydt tiden på EASV, og også akademiets campus i Sønderborg har passet hende godt.

“Det er en mindre afdeling af akademiet, men det betyder også, at man kommer meget tæt på hinanden og har et godt samvær. Man er også tættere på underviserne, fordi klasserne ikke er så store, og det giver rigtig meget. De har simpelthen mere overskud til de studerende, end man for eksempel oplever i gymnasiet. Og så er faciliteterne i Sønderborg rigtigt gode med masser af lys og luft – både i lokalerne og i hele området”, fortæller Eva-Maria Schober.

Artiklen fortsætter under annoncen

En kreativ tilgang til design
Hun har under uddannelsen, og i sin bachelor, arbejdet med at omsætte kreative idéer til kommercielt design. Ofte tager en designproces udgangspunkt i aktuelle trends og tendenser, men Eva-Maria Schober griber det omvendt an:

“Jeg begynder med en kreativ idé – det kan f.eks. være et billede eller en anden form for kunst, og så “oversætter” jeg det til tekstil, som så måske kan inspirere til et kommercielt design”.

Hun forklarer, at det svarer lidt til de ofte vilde kreationer og kollektioner, som modehusene præsenterer på catwalken. Mange af dem bliver heller ikke direkte omsat til kommercielle produkter, men tjener som inspiration til egentlige tøj-kollektioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu går turen videre ud i verden, og måske ser vi engang Eva-Maria Schobers kreative idéer på en catwalk eller i et af de store modehuse.

Åbent Hus
Lørdag den 2. februar 2019 fra klokken 9 er der Åbent Hus hos Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg i Alsion. Læs mere HER.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
10. maj 2021 Sport, Nordborg

Egen UI tabte i Give

10. maj 2021 Sport

Efter to sejre i sæsonens første to kampe måtte fodboldspillerne fra Egen UI i lørdags rejse hjem fra Give efter sæsonens første nederlag. “Give vandt kampen med 3-0 på en dag, hvor Egen havde en typisk off-day for hele holdet”, siger hjælpetræner Søren Vinther. “Men vi er klar igen næste lørdag, hvor vi skal møde […]

Læs mere...