Verden ligger åben for 22-årig studerende med en bachelor og et 12-tal fra Design & Business fra EASV i Sønderborg

30. januar 2019 Uddannelse

Eva-Maria Schober har taget den direkte vej fra 9. klasse via gymnasiet til en videregående uddannelse. Nu er hun dimitteret som bare 22-årig med en bachelor og et 12-tal fra Design & Business på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg.

Glem alt om sabbatår og jordomrejser. Ikke at der er noget forkert i nogen af delene. Eva-Maria Schober har bare ikke haft tid. Som 20-årig var hun uddannet designteknolog og besluttede sig for at gå direkte videre på professionsbacheloren Design & Business på Erhvervsakademi SydVest (EASV) i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den har hun nu afsluttet med et funklende 12-tal, og en verden af valgmuligheder venter forude.

“Jeg ved ikke endnu, om jeg vil læse videre eller om jeg vil finde et job, hvor jeg kan komme ud og bruge min uddannelse i praksis”, siger Eva-Maria Schober, der blandt andet er blevet opfordret til at søge optagelse på uddannelsen Mixed Media på Royal College of Arts i London.

“Det kan sagtens være, jeg vælger at søge ind der for at læse til kandidat, men jeg har masser af muligheder, så jeg skal blandt andet rundt og besøge nogle forskellige skoler”, fortsætter hun.

Undervisere med overskud
Eva-Maria Schober har nydt tiden på EASV, og også akademiets campus i Sønderborg har passet hende godt.

“Det er en mindre afdeling af akademiet, men det betyder også, at man kommer meget tæt på hinanden og har et godt samvær. Man er også tættere på underviserne, fordi klasserne ikke er så store, og det giver rigtig meget. De har simpelthen mere overskud til de studerende, end man for eksempel oplever i gymnasiet. Og så er faciliteterne i Sønderborg rigtigt gode med masser af lys og luft – både i lokalerne og i hele området”, fortæller Eva-Maria Schober.

En kreativ tilgang til design
Hun har under uddannelsen, og i sin bachelor, arbejdet med at omsætte kreative idéer til kommercielt design. Ofte tager en designproces udgangspunkt i aktuelle trends og tendenser, men Eva-Maria Schober griber det omvendt an:

“Jeg begynder med en kreativ idé – det kan f.eks. være et billede eller en anden form for kunst, og så “oversætter” jeg det til tekstil, som så måske kan inspirere til et kommercielt design”.

Hun forklarer, at det svarer lidt til de ofte vilde kreationer og kollektioner, som modehusene præsenterer på catwalken. Mange af dem bliver heller ikke direkte omsat til kommercielle produkter, men tjener som inspiration til egentlige tøj-kollektioner.

Nu går turen videre ud i verden, og måske ser vi engang Eva-Maria Schobers kreative idéer på en catwalk eller i et af de store modehuse.

Åbent Hus
Lørdag den 2. februar 2019 fra klokken 9 er der Åbent Hus hos Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg i Alsion. Læs mere HER.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk