Verdensmålsudstillingen ‘2030 NOW – TÆNKE, SKABE, HANDLE’ åbnes af kronprinsessen og borgmester Erik Lauritzen

18. august 2022 Samfund

Den 1. september åbner udendørs-udstillingen ’2030 NOW – TÆNKE, SKABE, HANDLE’ på Nørrebro 1 i Sønderborg. Borgere og turister kan blive klogere på FNs Verdensmål og få inspiration til, hvordan de selv kan støtte op om målene, skriver Sønderborg Kommune.

Kronprinsesse Mary og borgmester Erik Lauritzen deltager i åbningen af udstillingen

Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem Life Exhibitions og FN-forbundet med ét klart formål:

”Vi vil gerne fortælle de besøgende om FNs 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling – mål for en verden, hvor alle skal kunne trives, men ikke på bekostning af planeten og fremtidige generationers muligheder. Formålet med udstillingen er at inspirere gennem viden, kunst og inspirerende ildsjæle”, siger Torleif Jonasson, som er generalsekretær i FN-forbundet.

Artiklen fortsætter under annoncen

TÆNKE – SKABE – HANDLE

Udstillingen er bygget op over ’TÆNKE – SKABE – HANDLE’.

TÆNKE er en præsentation af visionen med målet og nogle af perspektiverne i det.

SKABE præsenterer en dansk/nordisk kunstner, der viser et værk med relation til målet.

HANDLE præsenterer ildsjæle og aktivister fra hele verden, som arbejder for en mere retfærdig og bæredygtig verden. Et spektakulært foto, taget af den franske fotograf Yann Arthus-Bertrand  – Jorden set fra Himlen – indleder hvert mål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udstillingen vil inspirere, overraske og ikke mindst engagere i vores fælles fremtid.

Det er ikke første gang, Life Exhibitions arrangerer store udstillinger som den, der besøger Sønderborg, fortæller Stine Trier Norden, grundlægger og partner i Life Exhibitions, som glæder sig til at sønderjyderne får muligheden for at opleve udstillingen:

“Vi ser frem til at skulle vise den spektakulære udstilling i Sønderborg. Vi har tidligere arrangeret store udstillinger som ’Jorden set fra Himmelen’ og ’100 Steder at huske før de forsvinder’ og ved derfor, at en visuel fængende udstilling tiltrækker et meget stort publikum. Det var derfor nærliggende for os at bruge denne formidlingsmåde til at få flere til at bakke op om de meget vigtige Verdensmål”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunstnerduoen Gamborg/Magnussen vil udføre performancen ’Almindelige Kål’ i forbindelse med åbningen. Performancen handler om at forædle kål og ændre dens betydning for os. Kunstprojektet knytter sig til FNs Verdensmål 2 om at mindske sult og sikre bedre og bæredygtig ernæring.

Udstillingen bliver på Nørrebro – hvor Skøjtebanen plejer at være – frem til 2. oktober.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...