Verdensmål-Festival i Sønderborg i april

14. marts 2019 Samfund

Sønderborg Kommune – vinder af UNESCO Learning City prisen 2019 – har ambitiøse planer for at tænke Verdensmålene for bæredygtig udvikling med i den kommunale strategi – også rundt om på de kommunale skoler og uddannelsesinstitutioner. Med den nye Festival for Verdensmålene vil kommunen øge borgernes involvering og aktive deltagelse i den bæredygtige omstilling gennem lærerige og engagerende aktiviteter og oplevelser.

På festivalen vil børn, unge og voksne møde mere end 30 lokale og nationale foreninger og virksomheder, som vil præsentere deres initiativer og konkrete løsninger på udvalgte globale problemstillinger. Festivalen vil forvandle Sønderborgs centrum til en farverige festivalplads, som strækker sig fra Rådhustorvet og Apotekerhaven og videre gennem gågaden op til Rønhave Plads.

Artiklen fortsætter under annoncen

For borgmester Erik Lauritzen er festivalen det næste skridt for at få endnu flere borgere med i den bæredygtige omstilling:

“I Sønderborg gør vi allerede en stor indsats for at implementere Verdensmålene i hele kommunen. Vi tager klimaudfordringerne meget seriøst, og vi vil gøre endnu mere for at blive én af landets første CO2-neutrale kommuner. Men vi retter også blikket mod alle de andre Verdensmål for at sikre, at Sønderborg-området bliver et attraktivt sted at leve i for alle. Med Festival for Verdensmålene tager vi nu det næste skridt i at inddrage alle borgere, og giver konkrete redskaber, som de kan bruge for at leve mere bæredygtigt i deres hverdage”, fortæller Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

“For at drive den bæredygtige omstilling fremad og opnå Verdensmålene inden år 2030 skal vi udnytte de danske kommuners store potentiale, siger Jens Christian Wandel, formand for foreningen Sustainable Now, som er medarrangør af festivalen. – Sønderborg Kommune er én af landets førende kommuner, når det gælder implementering af FN’s Verdensmål på lokalt niveau. Vi er meget glade for, at kommunen gør endnu en stor indsats for at inddrage alle borgere i den bæredygtige omstilling ved at afholde en Verdensmåls-festival”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Programmet byder derudover på Verdensmålsbrunch og spændende debatter med lokalpolitikere og ildsjæle, som vil diskutere, hvad kommunen og den enkelte borger kan gøre for at bidrage til realiseringen af Verdensmålene inden år 2030.

Fakta

Festival for Verdensmålene – For Sønderborg-områdets bæredygtige fremtid

Fredag den 26. april 2019: kl. 09.00 – 15.00 – for skoleelever

Lørdag den 27. april 2019: kl. 10.00 – 15.00 – for alle

Festivalen er gratis for alle og vil finde sted i Sønderborg centrum – fra Rådhustorvet og Apotekerhaven og videre gennem gågaden op til Rønhave Plads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bæredygtighedsfestivalen er organiseret af kommunen i samarbejde med Sustainable Now – et initiativ, der har til formål at sætte FNs Verdensmål på dagsordenen i danske kommuner.

Aktører

Blandt aktørerne på festivalen er virksomheder som Danfoss, Lodam, LEGO® Build-the-Change og Sønderborg Forsyning, kommunens forvaltninger og ProjectZero, organisationer som UNCity4Schools, UNDP, Autonomous Mobility, Dansk Flygtningehjælp, Danske Vandværker, Fødevarebanken, Plastic Change, Røde Kors, og Verdens Bedste Nyheder samt lokale foreninger og uddannelsesinstitutioner som Als Performance Akademi, Business College Syd, Det Fælles Elevråd, Det Tyske Mindretal, EUC Syd, Naturskolerne, Ungdomsrådet, Vidensby og artefact – Zentrum für nachhaltige Entwicklung.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...