VetNatura-dyrlægen giver gode sommerråd til hunde- og katteejere

30. juni 2022 Erhverv
Dyrlæge Katrine Zachariassen fra VetNatura. Foto: Ole Kæhler
Dyrlæge Katrine Zachariassen fra VetNatura. Foto: Ole Kæhler

Sommeren er over os, og solens varme stråler gør noget rigtig godt for humøret hos de fleste. Lidt anderledes ser det til gengæld ud for vores firbenede venner, der ikke har muligheden for at smide pelsen, når det bliver for varmt. Derfor er det en rigtig god idé at få genopfrisket de gode råd og forholdsregler, der kan gøre sommertiden lidt mere tålelig for hundene og for indekattene.

Dyrlæge Katrine Zachariassen fra VetNatura i Voldgade i Sønderborg giver en håndfuld gode råd og påmindelser til alle hunde og katteejere:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sørg for at gå ture med hunden tidlig morgen og sen aften, så de kommer ud før og efter solen står på sit højeste. Tag gerne hunden med til en dukkert i vandet, men vær opmærksom på algerne – især sidst på sommeren. Husk at give dine kæledyr masser af vand forskellige steder i hjemmet, så de kan opretholde væskebalancen”, siger Katrine Zachariassen til SønderborgNYT.

Derudover minder hun om, at bilejere skal huske at dyrene ikke kan tåle at være i en parkeret bil – heller ikke for en kort bemærkning, fordi varmen hurtigt stiger i bilen på en sommerdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Katrine Zachariassen minder om at huske at tjekke både dyrene og sig selv for flåter efter en lufte-tur, og i år er der ret mange flåter, hvilket betyder at man skal være særligt opmærksom på at tjekke efter. For de katteejere, der har indekatte er der også et par forholdsregler, man bør kende til.

“Selvom kattene har brug for luft og kølige omgivelser at trække sig hen til, må de helst ikke udsættes for træk. Så det er en god idé at lufte ud, men der bør ikke være længerevarende gennemtræk i hjemmet. Katte også have adgang til vand flere steder i hjemmet og er man i tvivl om de har et fornuftigt væskeindtag, kan man med fordel skrue lidt op for vådfoderet, så katten får væske ad den vej”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Katrine Zachariassen er indehaver af dyrlægeklinikken VetNatura, som er en klinik lidt udover det sædvanlige. Foruden at være en dyrlægepraksis med helt traditionelle behandlingsformer, har VetNatura også succes med naturmedicinsk behandling til kæledyrene, hvis ejerne ønsker det. Klinikken har med sine godt ni år på bagen haft stor succes med denne praksis, der forener de to verdener.

“I mit mangeårige arbejde som dyrlæge, har jeg alt for mange gange set, hvordan dyr fanges i en negativ spiral af medicinske symptombehandlinger, hvor det reelle problem ikke løses. Dyr kan, som mennesker, selvfølgelig også blive syge af for meget eller forkert medicin. Mennesker kan blive syge af forkert kost. Det påvirker både vores humør og adfærd – og for dyr er det ikke anderledes. Derfor fortjener vores dyr, at få den rette diagnose og behandling”, fortæller Katrine Zachariassen./ds

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...