Vi er glade for politiets fartkontroller

21. februar 2015 112

To ud af tre danskere mener, at fotovogne er god måde at regulere trafik på. Hver anden dansker mener, at den markante forøgelse af fartkontroller er en god idé.

Det viser en rundspørge blandt 4.342 repræsentativt udvalgte danskere, som Epinion har lavet for Rådet for sikker Trafik.

“Der er jo ingen, som er specielt glade for at få fartbøder, og derfor har vi også set en ophedet debat de seneste uger. Men når det kommer til stykket, så kan danskerne godt se det fornuftige i, at man skal overholde fartgrænserne”, siger Mogens Kjærgaard Møller, direktør for Rådet for sikker Trafik, til Søndagsavisen.politi

Artiklen fortsætter under annoncen

Landets politikredse har også mærket danskernes glæde for fartkontrol i kølvandet på firedoblingen af fotovogne. Rigspolitiet. De oplyser til Søndagsavisen, at næsten alle politikredse dagligt får henvendelser fra borgere, som gerne vil have en fotovogn ud i lokalområdet.
I Syd- og Sønderjyllands Politi har man mærket en stigende interesse siden starten af februar.

“Vi bliver typisk kontaktet af borgere, som bor ud til en vej, hvor der generelt bliver kørt for stærkt. Vi vurderer så deres henvendelse, og hvis vi mener, at det giver god mening at stille en fotovogn det pågældende sted, så gør vi det meget gerne”, siger Søren Knudsen, Politikommissær i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig med firedoblingen af fotovogne trådte reglen om ejeransvar i kraft, så det fremover er ejeren og ikke føreren af bilen, der får en fartbøde. Selvom det tiltag også er blevet mødt med massiv modstand, viser undersøgelsen, at 49 procent af danskerne mener, at det er en god idé.

Kun 17 procent er imod.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...