Vi skal udvikle os på kultur, erhverv, uddannelse og bosætning

Arkivfoto
Arkivfoto
11. september 2013 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Når Erling Lundsgaard fra foreningen bag initiativet til en broforbindelse mellem Sønderjylland og Fyn kigger i krystalkuglen, så ser han ene og alene fordele ved projektet. I fremtiden kan man sidde og drikke formiddagskaffe på Sydfyn og snuppe frokosten i Flensborg – og blot bruge godt en god halv  time bag rattet.

– En bro mellem Als og Fyn vil også gøre det betydeligt lettere at bo på Fyn og arbejde i Sønderjylland og omvendt. Det betyder, at virksomheder i begge ender af broen vil have lettere ved at rekruttere de rigtige medarbejdere og det er godt for væksten og udviklingen, siger Erling Lundgaard fra Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

En broforbindelse til Sønderjylland, der er ”Porten til Europa”, vil lette Nordvestfyn for en del trafik og foreningen, der arbejder med ideen, er helt på det rene med, at det er lokale kræfter i begge ender af forbindelsen, der skal føre drømmen ud i livet.

– Der skal tænkes i offentligt/privat partnerskab, hvor nogle af de store fonde kan komme ind og finansere. På en eller anden måde skal Staten stille sikkerhed, så jo flere mennesker, der melder sig ind i foreningen på www.als-fynbroen.dk  jo større opmærksom i Folketinget”, siger Erling Lundsgaard. Pengene for den firesporede broforbindelse får de tilbage igen ved brugerbetaling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tættere på Odense

Det er ikke alene en stor fordel for Sydfyn og Sønderjylland, at der kommer en bro. Den vil også gavne rigtigt mange virksomheder i Odense, når de skal have kørt deres varer ned i Europa. Afstanden mellem Odense og Sønderborg via den kommende bro bliver cirka 75 kilometer og dermed er turen til grænsen noget kortere end den er i dag.

– Det vil også gøre det dejligt let at bo i Odense og arbejde i Sønderjylland. I dag er det svært at trække de virkeligt kloge hoveder væk fra de store byer, men broen gør vejen mellem de højtuddannede og arbejdspladserne kortere”, siger Erling Lundgaard. Broen gør, at den ene ægtefælle kan arbejde i Odense og den anden tættere ved grænsen – og familien kan blive boende på Fyn, hvor børnene går i skole og har deres venner.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og så ser jeg  Slesvig-Sønderjylland-Fyn som det nye dynamisk Trekantsområde, der kommer til at summe af erhverv , uddannelse, kultur og glade mennesker der bosætter sin langs  den nye trafikkorridor,

der sender positive bølger langt ned i Tyskland”, siger Erling Lundsgaard.

Vækst, udvikling og arbejdspladser er nøglen til fremtiden og det er den eneste vej til at sikre fremtidens velfærd. De sønderjyske kommune skal have penge i kassen gennem skat fra ansatte i den private sektor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er det et must, at der kommer flere arbejdspladser – og den kommende broforbindelse er med til at bane vejen.

20. marts 2025 Politik, Samfund, Sønderborg

Borgmesteren tilfreds: Et rigtig godt regnskab for 2024

20. marts 2025 Politik

Regnskabet for vores alles husholdningsbudget i Sønderborg Kommune, med et driftsbudget på omkring 5,7 milliarder kroner, er nu afsluttet for året 2024 og blev behandlet af Økonomiudvalget onsdag og det var en tilfreds borgmester, der orienterede pressen efterfølgende: ”Vi kommer til at lægge nogle penge i kassen, omkring 22 millioner, fra driften, som man kan […]

Læs mere...