Vi skal udvikle os på kultur, erhverv, uddannelse og bosætning

11. september 2013 Uncategorized

Når Erling Lundsgaard fra foreningen bag initiativet til en broforbindelse mellem Sønderjylland og Fyn kigger i krystalkuglen, så ser han ene og alene fordele ved projektet. I fremtiden kan man sidde og drikke formiddagskaffe på Sydfyn og snuppe frokosten i Flensborg – og blot bruge godt en god halv  time bag rattet.

Erling Lundsgaard ser mange muligheder i Als-Fyn broen.

– En bro mellem Als og Fyn vil også gøre det betydeligt lettere at bo på Fyn og arbejde i Sønderjylland og omvendt. Det betyder, at virksomheder i begge ender af broen vil have lettere ved at rekruttere de rigtige medarbejdere og det er godt for væksten og udviklingen, siger Erling Lundgaard fra Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

En broforbindelse til Sønderjylland, der er ”Porten til Europa”, vil lette Nordvestfyn for en del trafik og foreningen, der arbejder med ideen, er helt på det rene med, at det er lokale kræfter i begge ender af forbindelsen, der skal føre drømmen ud i livet.

– Der skal tænkes i offentligt/privat partnerskab, hvor nogle af de store fonde kan komme ind og finansere. På en eller anden måde skal Staten stille sikkerhed, så jo flere mennesker, der melder sig ind i foreningen på www.als-fynbroen.dk  jo større opmærksom i Folketinget”, siger Erling Lundsgaard. Pengene for den firesporede broforbindelse får de tilbage igen ved brugerbetaling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tættere på Odense

Det er ikke alene en stor fordel for Sydfyn og Sønderjylland, at der kommer en bro. Den vil også gavne rigtigt mange virksomheder i Odense, når de skal have kørt deres varer ned i Europa. Afstanden mellem Odense og Sønderborg via den kommende bro bliver cirka 75 kilometer og dermed er turen til grænsen noget kortere end den er i dag.

– Det vil også gøre det dejligt let at bo i Odense og arbejde i Sønderjylland. I dag er det svært at trække de virkeligt kloge hoveder væk fra de store byer, men broen gør vejen mellem de højtuddannede og arbejdspladserne kortere”, siger Erling Lundgaard. Broen gør, at den ene ægtefælle kan arbejde i Odense og den anden tættere ved grænsen – og familien kan blive boende på Fyn, hvor børnene går i skole og har deres venner.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og så ser jeg  Slesvig-Sønderjylland-Fyn som det nye dynamisk Trekantsområde, der kommer til at summe af erhverv , uddannelse, kultur og glade mennesker der bosætter sin langs  den nye trafikkorridor,

der sender positive bølger langt ned i Tyskland”, siger Erling Lundsgaard.

Vækst, udvikling og arbejdspladser er nøglen til fremtiden og det er den eneste vej til at sikre fremtidens velfærd. De sønderjyske kommune skal have penge i kassen gennem skat fra ansatte i den private sektor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er det et must, at der kommer flere arbejdspladser – og den kommende broforbindelse er med til at bane vejen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...