Nu kan du bruge bålhytten på Kær Vestermark

5. juni 2024 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

Tirsdag eftermiddag blev den splinternye ‘Bålhytten’ på Kær Vestermark indviet – en bålhytte, der har været arbejdet på siden 2015. SønderborgNYT TV var med til indvielsen og Naturcenterleder og naturvejleder Andreas Hermann fortalte om den nye bålhytte.

Bent Albæk fra Center for Verdensmål fortalte han blandt andet i sin velkomsttale:

“Der er et par stykker på talelisten og der er plads til flere”, sagde han og tilføjede, at skulle en og anden have lyst til at skamrose Sønderborg Kommune, så var der også plads til det.

Den første taler var byrådsmedlem Tom Hartvig Nielsen, som er formand for Landdistriksudvalget.

“Det er dejligt at se, at Bålhytten er blevet færdig og jeg hørte lige før, der allerede var nogle, der talte om at booke den”, sagde Tom Hartvig Nielsen og tilføjede, at Bålhytten er bygget med støtte fra Friluftsrådet, Stark, Bygma, Nordeafonden og andre.

“Det er en bæredygtig bålhytte og den er virkelig flot. Nu kan den bookes af familier, foreninger, venner og alle mulige andre”.

Når der er gået ni år fra beslutningen om at lave en bålhytte til den kunne tages i brug, så skyldes det blandt andet, at der er rigtigt mange, som har fået lov til at komme med input. Blandt dem er Danske Handicaporganisationer i Sønderborg og formand Bente Rey er begejstret for det færdige resultatet.

“Så jeg vil sige tak til naturvejlederne, der var gode til at imødekomme vores ønsker. Nu kan alle komme til”, sagde hun.

SønderborgNYT talte med naturvejleder Andreas Hermann, som fortalte, at der ikke var ringridere og fadøl til indvielsen.

“Vi byder på hyldeblomstpandekager og dem skal folk selv lave”, sagde han.

Reporter: Ole Kæhler
Foto og lyd: Alexander N. Sepstrup
Producer: Michael Kjær
Copyright 2024 © SønderborgNYT