Vigtigt Danfoss-skridt i overtagelsen af Eaton

27. januar 2021 Erhverv

Sidste år indgik Danfoss en aftale om at overtage Eaton Hydraulics. Siden da har transaktionen været underlagt de almindelige betingelser for myndighedsgodkendelse.

Danfoss etablerer nu en separat forretningsenhed, ’White Drive Motors & Steering’ og forbereder et hurtigt salg af forretningsenheden som et led i at opnå myndighedsgodkendelser fra den europæiske kommission og den amerikanske justitsmyndighed.

Det er et nødvendigt skridt for at sikre fair konkurrence i markedet og dermed også en forudsætning for at opnå de myndighedsgodkendelser, der er nødvendige for at kunne afslutte handlen og overtage af Eaton Hydrauliks.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye forretningsenhed etableres pr. 1. februar 2021 og vil omfatte produktion og produkter på tre Danfoss-lokationer i Hopkinsville, Kentucky, USA, i Wroclaw, Polen og i Parchim, Tyskland.

Derudover vil den nye forretning efter afslutningen af Eaton Hydraulics-opkøbet også omfatte 3 produktlinjer fra Eaton Hydraulics: To produktlinjer fra Shawnee, Oklahoma, USA, og en fra Eden Prairie, Minnesota, USA.

Disse produktlinjer flyttes sammen med noget udstyr fra Eatons fabrik i Searcy, Arkansas, USA.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frasalget vil i alt omfatte omkring 800 medarbejdere.

”Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at finde en god ejer til den nye forretningsenhed, og vi vil arbejde tæt sammen med den nye ejer for at sikre en smidig overgang for de berørte medarbejdere, kunder og distributører”, siger Eric Alström, president Danfoss Power Solutions, i en pressemeddelelse.

Eric Alström tilføjer desuden, at det ikke er ualmindeligt i forbindelse med opkøb af virksomheder i denne størrelse, at det fremtidige set up skal justeres for at være i overensstemmelse myndighedernes krav om fair konkurrence i markedet.

”Da vi underskrev aftalen om køb af Eaton Hydraulics, var vi klar over, at der kunne være nogle aspekter fra et konkurrencemæssigt synspunkt, der ville involvere drøftelser med myndighederne i forhold til godkendelsesprocessen. Det er resultatet af disse overvejelser i Europa Kommissionen og det amerikanske Justitsministerium, som nu udmønter sig i et frasalg af en del af vores forretning for at sikre en godkendelse”, siger Eric Alström.

White Drive Motors & Steering vil have en konkurrencedygtig og omfattende portefølje af orbitale motor og styreprodukter samt den nødvendige markedsandel for at spille en væsentlig rolle i mobilhydraulikindustrien.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Købet af Eaton Hydraulics er transformerende for Danfoss. Vi forener to af de ledende globale aktører inden for hydraulik, og får et meget bredt udbud af produkter, en meget stærk innovationskraft, robuste distributionskanaler og en enorm geografisk rækkevidde. Nu ser vi frem til at afslutte processen med myndighederne og opnå de nødvendige godkendelser”, siger Eric Alström.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. december 2021 Kultur, Sønderborg

Synnejysk stand-up i Alsion

2. december 2021 Kultur

Christoffer Brodersen og Kalle & Kloj – Lars Thiesgaard og Chresten Speggers – vender tilbage til Alsion med en ny udgave af ’En synnejysk eftermiddag’ søndag den 20. marts kl. 15.00 I første afdeling vil Christoffer Brodersen underholde med sine viser og sange – og får også besøg af en special guest star. Efter pausen […]

Læs mere...