Vigtigt med bedre bredbånd til landdistrikterne

29. juni 2016 Sundeved

Forleden kunne energimister Lars Chr. Lilleholt sige i en pressemeddelelse, at der kommer mere hurtigt internet ud i udvalgte landdistrikter og det kan nogle få husstande i Helved, som de eneste på Als og Sundeved så glæde sig over.

SønderborgNYT ringede til it- og teleordfører i Dansk Folkeparti  Jan Rytkjær Callesen, der bor på Nordals og spurgte, om der ikke skal gøres mere. Han er ikke en del af den forligsgruppe, der lavde aftalen og han sendte følgende indlæg:

Vigtigt med bedre bredbånd til tyndtbefolkede områder

Det er ikke i orden, hvis dårlig bredbånds- og mobilforbindelse er en hindring for at bosætte sig eller drive Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/11/1157722_420174548102898_792846455_n.jpg”> virksomheder bestemte steder i Danmark. Derfor er bedre og mere stabilt bredbånd til landdistrikter og øer er en vigtig prioritet for Dansk Folkeparti. Det er en vigtig del af ambitionen om at skabe vækst i HELE Danmark.

Det er ikke mindst vigtigt for turismebranchen, som spiller en stor rolle mht. at skabe liv og aktivitet i vores tyndtbefolkede områder. Det er eksempelvis svært at forestille sig, at det vil vække begejstring blandt teenagebørnene, hvis man kommer til at leje et sommerhus uden internet- og mobildækning til familiens sommerferie.

Der er mange gode initiativer i gang. Dansk Folkeparti har bl.a. været med til at vedtage en bredbåndspulje på 200 mio. kr. hvor man kan søge om tilskud til at få bedre dækning. Men vi skal gøre mere. Man skal fortsætte med at kræve, at teleselskaberne skal levere en bedre dækningsgrad i forbindelse med de såkaldte frekvensauktioner, og vi skal overveje, hvordan vi gør det mere attraktivt at investere i at udbrede bredbånd i tyndt befolkede områder.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk