Vikar er bekymret: Specialskole-ansatte og elever er fritaget for at bruge værnemidler

8. januar 2021 Samfund

Lærervikar Jakob Jensen, som siden august har været ansat på Huholt Skole, som er en specialskole under Kløverskolen – og han er meget utryg ved de Corona-restriktioner, der gælder for specialskolerne.

“Vi må ikke bruge mundbind, men skolen har stillet visirer til rådighed til de medarbejdere, som ønsker at bruge værnemidler for at undgå smitte. De er så ikke ret sikre og jeg og en anden bruger derfor vores egne”, siger Jakob Jensen til SønderborgNYT. Han tilføjer, at de øvrige ansatte ikke anvender visir.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når der ikke er krav om mundbind, så skyldes det, at myndighederne har vurderet, at børnene ikke er trygge ved lærere, hvis de ikke kan se deres mimik, forklarer Børne- og Uddannelsesforvaltningens direktør, Carsten Lund.

Torsdag blev det konstateret, at en elev var smittet med Corona og derfor blev seks elever og fem lærere, som er udpeget som nære kontakter sendt hjem til test.

“Lærerne fik at vide, at de kunne køre i lufthavnen og få en lyntest”, siger Jakob Jensen, som mener, at den ikke er god nok, når man er er nær kontakt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er intet galt i, at de hjemsendte lærere tager en lyntest, men den erstatter ikke den mere omfattende test, som de skal have, inden de møder på jobbet igen”, siger Carsten Lund til SønderborgNYT.

Elever i fælles SFO

Jakob Jensen fortæller videre, at skolens 25 elever er spredt i undervisningstiden.

“Men de går alle sammen i den fælles SFO, som også er på skolen”.

Det er myndighederne, som har bestemt, at specialskoler ikke er omfattet af nedlukningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det bør virkelig overvejes, om vores funktion som specialskole virkelig er så vigtig for samfundet, at vi skal holde åben”, siger Jakob Jensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Brandfolkene kan snart tage afsted fra Rinkenæs

3. februar 2023 112

Lige nu er vi ved at sikre, der ikke er mere på gården i Rinkenæs, der brænder, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen til SønderborgNYT fredag aften klokken 21:30. Han forklarer, at gården er gammel og at taget på sidebygningen består af flere lag. “Og derfor tjekker vi det en ekstra gang”, siger indsatslederen, der sammen med […]

Læs mere...