Vil bygge stort kontorhus på havnen

7. maj 2013 Erhverv

Knapt er det store videnshus klar til indflytning på Sønderborgs Havnefront, før entreprenørfirmaet Asger Enggaard nu udbyder lejemål i en ny nabobygning, som bliver opført, når der er lejere til byggeriet.

Det nye kontorhus opføres i fem etager kun 200 meter fra det centrale torveområde med et kommende hotel, konferencefaciliteter og waterpark, kunsthal og multikulturhus. Alle bygningerne indgår som uadskillelige tandhjul i Frank Gehrys masterplan. Den sikrer, at byens tidligere industrihavn bliver en ny bydel præget af enestående arkitektur, høj kvalitet og mange aktiviteter. Et sted, hvor mennesker har lyst til komme på besøg, bo og drive virksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ambitionen er at skabe en bygning, der er i verdenseliten hvad angår energi- og ressourceforbrug. Det bliver et bæredygtigt lavenergi-byggeri som overholder 2020-kravene til lavt energiforbrug.

– Vi opfører byggeriet så fleksibelt, at det kan opdeles fra 1 til 13 lejemål fordelt på de fem etager. Der er også mulighed for, at leje kan samle fællesfaciliteter som køkken, kantine, møderum, stillerum og reception, oplyser bygherren.

Sønderborg Havneselskab har optimismen, når det drejer sig om at tiltrække erhvervslivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er utrolig attraktivt for innovative virksomheder at blive en del af aktiviteterne på havnen. Jeg tror på, at også udenbys virksomheder vil overveje at skabe sig en fremtid i det nye miljø, som bliver skabt, siger adm. direktør Michael Saxtorph i en kommentar til byggeriet af det kontorhus, som allerede blev tænkt ind i Gehrys plan for, hvordan byrummet skal disponeres på havnefronten.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...