Vil du med i Ældrerådet?

19. juni 2021 Samfund

Der er valg til Ældrerådet tirsdag den 16. november og fordi de fleste af de nuværende medlemmer ikke genopstiller, er der brug for nye kandidater.

Ældrerådets formand, Karin Dalager, er en af dem, der har valgt at sige stop:

”Jeg har været med i otte år og i alle årene været formand. Det er utroligt spændende at være med, men jeg synes, det er tid til nu, at der kommer nye og friske kræfter til”, siger hun i en pressemeddelelse.

Ældrerådet består af ni medlemmer, og håbet er, at Ældrerådet også fra næste år repræsenterer alle områder i kommunen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er hidtil lykkedes at finde kandidater og at få valgt medlemmer til Ældrerådet, så hele kommunen har været godt repræsenteret. Det er ikke nogen selvfølge – det betinger jo, at der rent faktisk er kandidater fra alle områder af kommunen, som stiller op”, siger Karin Dalager.

”Derfor har jeg også et stort ønske om, at der igen til valget i år kommer en bred vifte af kandidater, både mænd og kvinder, nogle i job og nogle pensionister, nogle med vidt forskellige erfaringer fra deres arbejdsliv og nogle fra alle egne af kommunen. Det ser jeg frem til”, siger Karin Dalager og understreger, at man stiller op ’som sig selv’ – ikke som repræsentant for en forening eller organisation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man har interesse i ældrepolitik, vilkårene for ældre og i politik generelt, så bør man gøre sig den tjeneste at overveje, om ikke det kunne være spændende at stille op og måske opnå valg til Ældrerådet. Man får indflydelse, man indgår i et samarbejde med andre i rådet, som også har interessen, og man får indblik i, hvordan en kommune fungerer – både i den politiske og administrative verden.

Karin Dalager understreger, at Ældrerådet har en stor stemme. Der er således omkring 24.000 stemmeberettigede til Ældrerådsvalget – eller omkring 40 pct. af de 55.000 borgere i kommunen, som den 16. november også kan stemme om, hvem der skal i Byrådet og Regionsrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er både vigtigt, at vi har gode kandidater, og at valgdeltagelsen bliver høj. For kun på den måde får Ældrerådet en stemme, der har vægt”, siger Karin Dalager.

Se mere om hvad Ældrerådet arbejder med her på KOMMUNENS HJEMMESIDE.

Hvis du allerede nu ved, at du gerne vil stille op, kan du kontakte Tina Bøgild, mail:  tbog@sonderborg.dk eller tlf. 27 90 56 49.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...