Vil du med i Det Lille Teaters store egnsspil?

19. januar 2019 Kultur

Søndag den 10 februar klokken 10 er der informationsmøde på Det lille Teater i Gråsten om dette års store egnsspil  

Teatret skal bruge 40- 50 skuespillere, voksne, unge og børn til årets egnsspil på Det lille Teater, der bliver en ny fortolkning af ”Den onde Herremand på Ladegård”.

Det er et af teatrets flotteste egnsspil, som første gang blev opført i 2009.

Egnspillet er skrevet af Sten Vestergård Kruse og Dorte Fjeldgaard, instruktionen er lagt i hænderne på Kim Asmussen fra Randers, som gennem årene har lavet mange flotte forestillinger på vores teater.

Artiklen fortsætter under annoncen

Egnsspillet der foregår i 1762, er en grum historie med både voldtægt, brændende kærlighed og mord, skriver Det Lille Teater.

På det tidspunkt rejste 16 livegne fæstebønder under Grøngrøft gods klage imod deres herskab, herremanden på Ladegård, hvilket førte til, at 18 bønder i Tombøl by, Felsted sogn, efter et oprør og efterfølgende retssag i Flensborg købte sig fri for livegenskab og hoveri, og fik deres gårde til fri ejendom.

Alle der har lyst at medvirke både på og bag scenen, indbydes til informationsmødet på Det lille Teater, Ladegårdsskov 14, Gråsten hvor Kim Asmussen vil fortælle om stykket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sommerspillet får premiere den 14 juni og spilles seks gange på den udendørs spilleplads ved Det Lille Teater.

Interesserede der ikke har mulig hed for at komme den 10. februar, kan melde sig hos formanden Ole Gaul Nilum tlf. 74 65 37 67 hvor yderlige oplysninger også kan fås.

Kørselsvejledning kan ses HER på lilleteater.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...