Vil du være frivillig brandmand i Gråsten?

21. juni 2021 Gråsten

Der er 23-24 frivillige brandmænd i Gråsten og det er for få, fordi det ideelle antal er 30 frivillige.

“Dengang jeg begyndte som frivillig brandmand var vi 35 frivillige, men nu er det som om, at folk mener, de skal have noget for at være frivillige brandmænd”, siger kaptajn Kasper Mouritzen fra Gråsten Frivillige Brandværn.

“Men det giver altså heller ikke penge at være eksempelvis frivillig fodboldtræner”.

Han fortæller, det er meget vigtigt, der kommer fem nye, frivillige brandmænd i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal jo kunne stille, når der kommer en alarm og lige nu går det kun, fordi vi har gæstebrandmænd”, siger kaptajnen til SønderborgNYT.

En gæstebrandmand er en frivillig, som for eksempel er tilknyttet Augustenborg/Bro Frivillige Brandværn, fordi han bor i Augustenborg.

“Og hvis han så jobber i Gråsten-området, så rykker han ud sammen med os, når alarmen lyder i hans arbejdstid”, siger Kasper Mouritzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...