Villads fra Valby inviterer til cykelskattejagt i Sønderborg

18. juli 2021 Samfund
Pressefoto
Pressefoto

Op på cyklen, træd i pedalerne og følg skattekortet. Fra den 6. til den 8. august kan børn og forældre finde de skjulte skatteposter i Sønderborg. Børneulykkesfonden og Continental Dæk er nemlig klar med en sjov cykelskattejagt med det formål at sætte fokus på trafiktræning blandt børn i alderen 3-10 år.

Når sommerferien inden længe lakker mod enden, venter dagligdagen og cykelturen til og fra skole og institution igen. Det kan derfor være en god idé at genopfriske trafiktræningen, lyder det i en pressemeddelelse fra Børneulykkesfonden.

Med Cykelskattejagten med Villads fra Valby får børnene øvet, hvordan de færdes sikkert i trafikken som cyklist. Det gøres på en sjov og underholdende måde gennem en cykelskattejagt, hvor børnene cykler rundt i byen og finder forskellige poster. Hver post indeholder et trafikrelateret spørgsmål, som børnene skal besvare, inden de cykler videre.

Når skattejagten er gennemført, har børn og forældre derfor været igennem forskellige spørgsmål om trafiksikkerhed.

”I Børneulykkesfonden ønsker vi, at børn føler sig sikre i trafikken, og at flere børn benytter cyklen som transportmiddel. Vi håber derfor, at cykelarrangementer som dette kan være med til at få flere børn til at opleve glæden ved at cykle og samtidig lære de regler, der gælder når man tramper afsted i pedalerne”, fortæller Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

De helt nye cyklister, der ikke er i skolealderen endnu, kan også sagtens være med. Opgaverne ved skatteposterne har nemlig to forskellige sværhedsgrader: Nye cyklister og øvede cyklister.

Når I som familie deltager i Cykelskattejagt med Villads fra Valby, får I adgang til et digitalt kort over alle skatteposterne. Det er helt op til jer, hvilken rækkefølge I finder posterne i, om I finder dem alle eller blot udvælger nogle stykker. Derudover modtager I også et afkrydsningskort, et svarkort, et flot diplom samt et cykelkørekort og en gym-bag fra Continental Dæk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det koster 50 kroner plus fragt at deltage i cykelskattejagten med standardpakken. Derudover er det også muligt at tilvælge enten en cykelhjelm fra CSI/ABUS eller et medlemskab i trafikklubben ‘Ny Trafikant med Villads fra Valby’. Hvis I vælger en af pakkerne med cykelhjelm eller medlemskab, koster det 199 kroner plus fragt at deltage.

Cykelskattejagten holdes til fordel for Børneulykkesfonden, der arbejder for at forebygge børneulykker og skabe sikre rammer for danske børn uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmelding til Cykelskattejagt med Villads fra Valby foregår på cykelskattejagt.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2022 Erhverv, Sønderborg

Der er fordele ved at være en del af fællesskabet omkring SønderjyskE Herrehåndbold

29. november 2022 Erhverv

Der skal nogle penge i kassen hos SønderjyskE, når der hele tiden skal udvikles på SønderjyskE herrehåndbold – og en af vejene til at få sponsorer, det er, at klubben tilbyder virksomheder et medlemskab i SønderjyskEs erhvervsklub, som samles umiddelbart før hjemmekampene i Broager Sparekasse Skansen. “For at få SønderjyskE herrehåndbold til at blive en […]

Læs mere...