Vindmølleselskab tilbyder økonomisk kompensation til naboer

14. maj 2019 Sundeved

Wind Estate planlægger at stille fire vindmøller op ved Avnbøløsten med en højde på 150 meter fra jord til vingespids og Wind Estate mener, at de måske kommende naboer, vil sige, at møllerne forringer værdien af boligerne. Derfor har Wind Estate forlods tilbudt en økonomisk kompensation til de måske kommende vindmøllenaboer.

”Vi har tilbudt alle naboer indenfor en radius af 900 meter til møllerne en økonomisk kompensation for at skabe tryghed og sikkerhed omkring et eventuelt værditab. Det er helt frivilligt om naboerne vil tage imod vores kompensation, idet naboerne også kan vælge at søge om værditab efter reglerne om værditabsordningen, hvor det i øvrigt også er os, der skal betale et eventuelt tilkendt værditab til boligejere”, oplyser projektleder Peter Dueholm Jensen fra Wind Estate til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Værditabsordningen giver boligejerne nær vindmøllerne mulighed for at anmelde krav om betaling for værditab, hvis der eksempelvis opstilles vindmøller på 25 meter eller derover i nærheden af en beboelsesejendom.

Peter Dueholm Jensen ønsker ikke at oplyse om, hvor mange naboer der har indgået en frivillig aftale om værditab og heller ikke, hvor stor en økonomisk kompensation som Wind Estate tilbyder naboerne:

”Det er fortrolige aftaler mellem os og naboerne”, siger projektlederen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Wind Estate anslår, at hver vindmølle vil koster omkring 30 milioner kroner og dermed en samlet investering på ca. 120 millioner kroner og Wind Estate ser ikke de store muligheder i at opnå støtte fra staten.

”Alt tyder på, at vi ikke kan få støtte til vindmøllerne. De nuværende støtteordninger til vedvarende energiløsninger bliver mindre og mindre, så vindmøllerne skal nok stilles op på markedsvilkår, hvor vi skal stå for finansieringen sammen med eventuelle andelshavere”, siger projektleder Peter Dueholm Jensen fra Wind Estate til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Wind Estate er forpligtiget til at udbyde anparter og dermed få et medejerskab på op til 20 procent af vindmøllerne. De nærmeste beboere indenfor 4,5 kilometer skal have tilbudt anparterne først og, hvis der er flere anparter tilbage, skal de udbydes til alle i Sønderborg Kommune.

”Vi har gode erfaringer med at sælge anparter. De fleste steder bliver alle anparter solgt og det vil vi informere mere om senere i processen”, siger Peter Dueholm Jensen.

Wind Estate forventer, at hvis projektet bliver godkendt, så vil vindmøllerne blive stillet op i løbet af to til fire år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Wind Estates offentliggjorte regnskab tjente selskabet lidt over 32 milioner kroner i 2018 og selskabet ejer i dag mere end 350 vindmøller i Danmark med en samlet kapacitet på godt 225 MW og en årlig energiproduktion på over 450 GWh.

Selskabets aktiviteter omfatter hele værdikæden fra projektering og opstilling af nye vindmølleparker, opkøb af eksisterende vindmøller samt drift, overvågning, service og vedligeholdelse af selskabets samlede vindmølleportefølje med henblik på salg af strøm på den nordiske elbørs, Nordpool.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...