Vindmølleplanerne kan gå i stå onsdag

22. juni 2013 Erhverv

På Byrådsmødet onsdag kan vindmølleplanerne gå helt i stå i Sønderborg Kommune, fordi der kan være et flertal, der er imod opstilling af kæmpevindmøller.

Det seneste i vindmølledagen er, at Socialdemokraterne siger nej – selvom de i princippet bakker op om ProjectZero-strategien, der skal gøre Sønderborg CO2-neutral i 2029.

– Der kan opstilles vindmøller ved kysten, men det koster mindst 50 procent mere, siger ProjectZero-direktør Peter Rathje til Sønderborg Nyt. Spørgsmålet er, om nogen har lyst til at betale de ekstra penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

En række virksomheder står bag ProjectZeros initiativer og spørgsmålet er, om de ønsker at fortsætte samarbejde med et byråd, der skifter mening og laver aftaler om klimasatsninger om.

Når der skal stemmes om de næste VVM-undersøgelser onsdag, så ved vi, om Byrådet har mod til at spille superchancen med erhvervslivets velvilje. Et nej kan have en pris.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...