Virksomheden TriMatic i Nordborg er blevet grønnere

5. maj 2019 Erhverv

TriMatic på Storegade i Nordborg konstruerer eltavler til virksomheder og er de eneste i Skandinavien, der er  E-Plan – godkendt.

“Vi laver først vores tavler i 3D og placerer så komponenter og ledninger, så vi kan beregne for eksempel længden på de ledniknger, der skal bruges for at koble tingene til”, siger Claus Sørensen fra TriMatic.

“Det betyder, at vi har reduceret ledningsforbruget med 60-70 procent, fordi vi får dem leveret monteringsklar i præcis den længde, vi skal bruge”, siger Claus Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke uden en vis stolthed, han fortæller, at meget af det arbejde, som han og kollegerne laver, er nørderi.

“Vi arbejder lige nu på at lave tavler til en vindmølleproducent, vi har leveret til Danfoss’ kedelhus og mange andre, der bruger avancerede styresystemer”, siger Claus Sørensen.

“Vi laver tavlerne til systemerne og sikrer, der bliver plads til alt”, siger han og tilføjer, at når tavlerne sendes afsted, så er der en meget enkel og brugbar beskrivelse med, som fortæller, hvordan tavlen sættes op.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og alt i den er testet adskillige gange, så vi ikke risikerer, at den skal sendes retur eller at vi skal sende en mand om på den anden side af kloden”.

TriMatics bolig

Bygningen, som TriMatic bor i, blev bygget til et hørspinneri og blev senere til Danfoss’ snedkeri.

“Danfoss flyttede snedkerier ned til fabrikken og efter en tid, rykkede TriMatic ind.

Claus Sørensen er en af de få, der har set Bitten Clausens jagttrofæer og det legetøj, som Peter og Jørgen Mads Clausen legede med, da de var børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det stod på loftet, da vi flyttede ind”, siger Claus Sørensen og fortæller videre:

“Vi havde en ret stor varmeregning og den skar vi ned til det halve blot ved at sætte nogle forsatsvinduer i. Og vi har fået lavet det sådan, at når vi kobler alarmen til, når vi kører hjem, så slukker alle pc’ere, der står standby, så vi sparer også på vores el”.

Seneste investering i det klimarigtigtige er en elbil.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...