Virksomheder spekulerer i gratis elever

15. december 2015 REGIONALT

I stedet for at oprette praktikpladser, spekulerer virksomheder i stærkt stigende grad i at ansætte elever fra landets skolepraktikcentre gratis i op til tre måneder.images

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed udnytter virksomhederne den såkaldte virksomhedsforlagte undervisning (VFU), hvis formål egentlig er at give unge fra skolepraktikcentrene mulighed for at snuse til en arbejdsplads – vel at mærke uden en krone i udgift for virksomhederne, fordi eleverne under opholdet modtager skolepraktikydelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder til gengæld også, at eleverne ikke må indgå i produktionen, men det behøver virksomhederne ikke tage så højt, for det kontrolleres ikke, lyder det samstemmende fra flere forskellige kilder over for Altinget.

Mens antallet af unge, der har held til at skaffe sig en ordinær praktikplads i en virksomhed, daler år efter år, viser nye tal til gengæld, at antallet af skolepraktikelever, der kommer i VFU, stiger voldsomt.

Læs mere HER

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. august 2022 112, Sønderborg

Brand i bil

17. august 2022 112

I rundkørslen på Grundtvigs Allé var der onsdag eftermiddag klokken 16:40 brand i en bil. “Brandfolk fra stationen i Sønderborg fik den slukket”, siger indsatsleder Bo Olesen til SønderborgNYT.

Læs mere...