Virksomhedspraktik i supermarkeder fører nogle gange til et job

25. april 2020 Erhverv

Forleden har HK Handel afleveret en officiel klage til EU-Kommission. Efter mange års kritik af ordningen håber fagforeningen på, at EU kan sætte en stopper for den danske virksomhedspraktikordning, der misbruges af især de store detailgiganter i Danmark, lyder det fra Per Tønnesen, formand i HK Handel.

“Denne ordning er os bekendt ikke blevet godkendt af EU. Det er sådan, at hver fjerde, der er i virksomhedspraktik, kommer i praktik i detailhandlen, og vi ved, at det stort set ikke medfører nogle former for ordinær beskæftigelse. Det her har altså ikke noget med beskæftigelsesfremme at gøre. Det her er rendyrket statsstøtte til virksomheder, der i øvrigt giver overskud i milliardklassen”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jobcenter i Sønderborg sender også ledige i virksomhedsparktik i supermarkeder, men formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek er ikke bekymret for, at der er tale om en udnyttelse af ordningen.

“Mig bekendt er der ledige, som får et ordinært job i supermarkederne efter endt praktik og udvalget har ikke hørt, at supermarkederne udnytter ordningen, så kommunen ender med at stille gratis arbejdskraft til rådighed”, siger Jan Prokopek til SønderborgNYT.

“Opdager Jobcenter eller udvalget, at et supermarked udnytter ordningen, så får de ikke flere i virksomhedspraktik”, siger udvalgsformanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Antallet af praktikanter, som endte med en ansættelse, kender han ikke.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Uddannelse, Sydals

Nu skal børn finde ud af om kål smager godt

25. oktober 2021 Uddannelse

135 skoleklasser i Sønderborg Kommune deltager, når GoCook Smagekassen lander på 4 ud af 5 grund- og specialskoler i landets største madaktivitet på skolerne. Her skal børnene udforske kålens verden bevæbnet med pander og kokkekniv. Det store spørgsmål er: Smager kål godt? ”Spidskål og grønkål er blevet populær hos mange voksne, men kål har lidt […]

Læs mere...