Vivi Brit Nielsen husker tydeligt Nordborg fra tidligere tider

17. november 2017 KV2017

Byrådskandidat Vivi Brit Nielsen, som stiller op for Venstre, er vokset op i Nordborg og husker tydeligt tiden inden kommunalsammenlægningen.

“Dengang så alting bedre ud i Nordborg og der var liv i butikkerne”, siger Vivi Brit Nielsen. Nordborg var jo en selvstændig kommune med Danfoss, Linak og alle medarbejderne i lokalområdet – og i dag er der mange, som ikke har deres gang på Nordals, der tager politiske beslutninger om den tidligere kommune.

“Ved kommunesammenlægningen glemte man helt, at vi skal passe på hianden – og i dag rykker mange socialt udsatte til Nordborg, fordi der er billige boliger”, siger Vivi Britt Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så i dag er der knap så meget liv i Storegade i Nordborg.

“Mange vinduer er tomme og endnu flere steder er overtaget af genbrugsbutikker”, siger Vivi Brit Nielsen til SønderborgNYT.

Ting ta’r tid

Kandidaten kender til Hvidbogen for Nordals og til visionen om et stort ferieresort.

Vivi Brit Nielsen ved, det tager tid at få liv i planerne for Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er slet ingen tvivl om, at det vil blive alletiders – og det vil en bro til Fyn også”, siger Vivi Brit Nielsen.

“Og ferieresortet og broen til Fyn har det tilfælles, at det kommer til at tage adskillige år, inden snoren til alle herlighederne klippes”, siger hun.

Mens vi venter på, at Christianborgpolitikerne støtter en Als-Fynforbindelse og der kommer investorer til ferieresortet, så kan der gøres andre ting, som vil gøre Nordals mere attraktivt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det ville være skønt, hvis Vej og Park igen begyndte at holde stier og grønne områder vedlige. Og det ville også være herligt, hvis bolig- og butiksejere holdt deres bygninger i pæn stand, så det blev attraktivt at bo op og ned ad dem”, siger Vivi Brit Nielsen.

Hun har også ideer, der måske kan trække flere turister til Nordals.

“Jeg tænker lidt i vandreruter, men har det sådan, at de ting, der skal ske på Nordals, skal skabes sammen med de mennesker, som bor der”.

Vivi Brit Nielsen, der jo kender Nordborg og Nordals ved, der er masser af lokale kræfter, der kan en hel masse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Se bare Nordals-Festival, Fest i By, Nordborg Marathon, Nordborg Slots Efterskole, Olferts Venner og hele idrætten, så der er altså meget godt på Nordals. Og liv i butikker kan der kun komme, hvis de mennesker, der bor på Nordals, handler på Nordals”, siger Venstrekandidaten.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...