Vivi Britt Nielsen slår igen et slag for bedre rengøring hos de ældre

1. oktober 2021 Politik

Forleden fortalte Venstre-politiker Vivi Brit Nielsen til SønderborgNYT, at hjemmeplejen kunne ansætte ufaglærte til at gøre rent i de ældre hjem og på den måde kunne der blive frigivet flere såkaldt varme hænder, som kan klare pleje- og omsorgsopgaverne.

“Artiklen fik et par socialdemokrater til tasterne og det var vist mest af alt, fordi jeg, på min Facebookside, havde skrevet, at kunne hjemmeplejen ikke finde folk til rengøringen, så kunne de eventuelt hyre et privat firma i en periode, mens der blev mandet op”, siger Vivi Brit Nielsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller videre, at hendes ærinde med artiklen på SønderborgNYT blot var at sikre de ældre den bedst mulige pleje.

“Og så synes jeg, det er vigtigt, at kommunen passer på deres gode og dygtige medarbejdere. Og det gør de ved at give dem plads til at folde al deres faglighed ud. Hvis halvdelen af deres arbejdsdag skal bruges på rengøring, så er der for lidt tid til de opgaver, som medarbejderne brænder for”, siger Vivi Brit Nielsen.

”Og selvfølgelig skal hverken forholdene for den enkle medarbejder eller den ældre forringes. Det handler om at løse en opgave omkring rengøring, som ikke alle steder bliver udført tilfredsstillende på nuværende tidspunkt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vivi Britt Nielsen ved, der allerede kommer adskillige fra hjemmeplejen i de enkelte hjem.

”I dag kommer der allerede alt for mange forskellige personer i de ældres hjem – det går jeg klart ind for at være med til ændre. Men ’lige nu’ handler det om rengøringen. Så som det kører nu, vil den ældre ikke se forskel, om der kommer endnu en medarbejder, men de kommer til at opleve, at de får gjort ordentligt rent”, siger hun og tilføjer, at hun anerkender, at der er forskellige holdninger til hjemmepleje og rengøringshjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Men grundlæggende handler det om, at vi kan være os selv bekendt, når det gælder rengøringen hos de ældre”.

”Jeg tror, at personalet eller kommunen ofte bliver vurderet ud fra standarten af rengøring med mere. Men når der ikke er nok personale, hverken til plejen eller rengøringen, så er det en trist situation, vi lader personalet sidde i”.

Vivi Britt Nielsen takker for den store opbakning, hvor den første artikel med hende blev liket af rigtig mange.

”Alle de Likes må da betyde, at vi har et udfordring, som skal løses”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Regionsrådsvalg: Regionsrådskandidater tager en tur gennem byen

22. oktober 2021 KV21

Fredag eftermiddag gik Mette With Hagensen og Jette Damsøe Henriksen en tur gennem Sønderborg midtby og de to regionsrådskandidater fik følge af borgmester Erik Lauritzen og andre socialdemokratiske partifæller. Og det giver god mening at gå ud og møde de kommende vælgere. “Når vi går på gaden, så har vi samtaler med folk, som vi […]

Læs mere...