Voldsdømt psykiater ansat i Region Syddanmark

28. november 2017 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

En svensk psykiater, der er dømt for mishandling af sin kone og to børn og som er anklaget for at have krænket flere kvindelige patienter i Sverige, arbejder lige nu ved psykiatrien i Region Syddanmark.

Generalsekretær hos Landsforeningen for Bedre Psykiatri, Thorstein Theilgaard, kalder oplysningerne “urovækkende og dybt bekymrende”.

“Det er dybt urovækkende og skaber en utryghed for en masse mennesker i Danmark, og igen kan man undre sig over, at hvis der ligger den slags oplysninger i Sverige, at de så ikke spadserer videre til Danmark”, siger han.

Psykiateren blev i 1999 idømt 10 måneders fængsel ved retten i svenske Linköbing for mishandling og grov krænkelse af sin kone og deres to børn på 10 og 13 år, og det fremgår bl.a. af dommen, som Radio24syv har fået indsigt i, at psykiateren flere gange slog, sparkede og tildelte lussinger til de to børn og tog kvælertag på konen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I maj 2016 blev psykiateren ansat i psykiatrien i Region Syddanmark på fuldtid i en vikarstilling, og det skete via lægevikarbureauet Medicotrust.

Hos Landsforeningen Bedre Psykiatri vil man ikke tage stilling til, om psykiateren skal have lov at arbejde i Danmark, men klagerne fra Sverige skaber en unødig utryghed for patienterne, siger generalsekretær Thorstein Theilgaard, der mener, at det bør undersøges, om danske patienter har været udsat for krænkede adfærd.

Psykiateren, der indtil videre er ansat hos regionen måneden ud, er ikke vendt tilbage på Radio24syvs henvendelse, og Psykiatrien i Region Syddanmark skriver i en mail, at man intet har at udsætte på svenskerens faglighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Psykiatrien i Region Syddanmark følger vi altid de gældende ansættelsesprocedurer. Vi har på den baggrund og på lige fod med de svenske myndigheder ikke haft nogen anledning til at betvivle psykiaterens lægefaglige kvalifikationer”, skriver lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen.

 

21. juli 2024 Kultur, Gråsten

Se hvem der vandt cykelringridningen

21. juli 2024 Kultur

I en spændende finale i cykelringridningen lykkedes det igen Frederik Havkær at køre sejren i hus og han vandt en flot cykel. På en flot andenplads er Jeppe Baum og Emilia Svendgaard blev nummer tre. Alle cykelringridere fik en præmie. Her er der billeder fra cykelringridningen.

Læs mere...