Voldsomt fald i udenlandske landbrugs-praktikanter

2. december 2015 REGIONALT

Nye krav til udenlandske praktikanter i landbruget har ifølge DR Syd givet et voldsomt fald i antallet af unge udlændinge, der lægger vejen forbi danske gårde.

Sidste år var der omkring 1.500 udenlandske praktikanter i dansk landbrug. I år ender tallet på cirka 1.000.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Landbo Syds område har man en tradition for at tage mange praktikanter fra især Ukraine og Brasilien. Derfor er det et stort kulturelt tab for landbruget, når færre udenlandske unge kommer til Danmark.

“De danske landmænd gør praktikanterne klogere på moderne landbrug. Og praktikanterne bringer nye perspektiver her til landet”, siger Frida Søllingvraa, der er rekrutteringsansvarlig hos Landbo Syd.

Fagforeningen 3F er glade for de nye krav. Forhandlingssekretær i 3F’s grønne gruppe Morten Fischer Nielsen siger, at man i landbruget nu må søge flere danske praktikanter. Han mener ikke, at landbruget går glip af en væsentlig kulturudveksling.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er ikke min opfattelse, at praktikanterne, der hovedsageligt kommer fra Ukraine, kommer til Danmark for kulturudvekslingens skyld. De kommer for at tjene penge, så de kan gøre deres liv bedre hjemme i Ukraine”, siger Morten Fischer Nielsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk