‘Vores Sønderborg’ ser frem mod lysere tider for butikkerne

Noa Noa giver op og lukker butikken. Foto: Ole Kæhler
Noa Noa giver op og lukker butikken. Foto: Ole Kæhler
28. februar 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

I morgen, torsdag, er det den 29. februar og der har flere af Sønderborgs butikker nogle fantastiske tilbud, som er langt bedre end dem, som vi oplever til Black Friday.

”Det er kun 29. februar hvert fjerde år, mens der er Black Friday hvert år, så vi vil gerne gøre noget ekstra”, siger citychef Axel Nielsen til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at de personer i Sønderborg Kommune, der har fødselsdag 29. februar får en gave, hvis de kommer op på hans kontor i morgen mellem klokken 8 og 16. De skal huske at tage deres sygesikringsbevis med sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Samtidig er det en fejring af, at vi går mod lysere tider, Foråret ligger lige om hjørnet, turisterne er på vej og det er godt for butikkerne”, siger han. Og det med at turisterne er på vej, det er tiltrængt i flere butikker, men for tøjbutikken Noa Noa er det for sent. Der har de gang i ophørsudsalget, fordi der kom for få kunder.

Formanden for Vores Sønderborg fortæller, at i hendes butik, Huset Torré, der gik det nogenlunde sidste år.

”Men januar og februar i år har ikke været så gode, som de samme måneder sidste år og det er ikke alene i Sønderborg, butikkerne har det svært, Men vi skal ikke snakke tingene ned, for så går de ned”, siger Rikke Torré til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Her i Huset Torré prøver vi at gøre noget ekstra og blandt andet havde vi sidste år tre aftener med Ladies Night, hvor der hver gang var 60 kvinder indenfor i butikken, så når vi gør noget ekstra og tilbyder en oplevelse, så kommer folk”.

Hun fortæller, at det også gælder i hverdagen.

”Det er ikke nok for kunden bare at få sin vare rakt over disken og betale. Vi skal se hver eneste kunde som en gæst, vi selv har inviteret og gøre lidt ekstra for hver eneste. Det gør en handel til en god oplevelse”.

Artiklen fortsætter under annoncen

2023 var rimeligt for Borgen Shopping

I Sønderborgs indkøbscenter, Borgen, holdes der nøje øje med, hvor mange, der kommer ind gennem dørene og der kom sidste år 2.883.525 personer ind i centret. Det er det antal, som går gennem dørene og dem, som har været der flere gange bliver også talt flere gange.

”Tallet skal ses i lyset af, at 2023 var et specielt år, hvor Kvickly lukkede og centret var uden en dagligvarebutik i flere måneder indtil Føtex åbnede. Fra årsskiftet og frem til Kvickly lukkede, der var der en fremgang på ni procent i antallet af besøgende”, siger centerchef Flemming Enghave til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hen over sommeren var der en tilbagegang på otte procent.

”Da Føtex endelig åbnede steg besøgstallet med 10 procent – og ser vi på hele 2023 i forhold til 2022, så var der et lille fald i antallet af besøgende på to procent”, siger Flemming Enghave.

For Borgen Shopping handler det om mere end kun, at der er mange mennesker, som går indenfor i centret.

”Ser vi på omsætningen i Borgens butikker i 2023 i forhold til 2022, så faldt den med tre procent og jeg mener, at forklaringen er, at vi havde flere måneder uden dagligvarebutik, så vi er ret tilfredse”, siger centerchefen og tilføjer, at nu gælder det om at byens butikkerne står sammen om at vinde det tilbage, som er tabt.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...