VUC Syd ser ud til at overleve

23. januar 2019 REGIONALT

Den midlertidige styrelse på det skandaleramte VUC SYD anbefaler tirsdag Undervisningsministiet, at skolen  fortsætter med at undervise voksne mennesker i Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder, men under langt mere beskedne bygningsforhold.

Hovedsædet i Haderslev skal sælges, og fremover skal hovedsædet flyttes til Aabenraa. Også ejendommene i Gram og Tønder skal sælges. VUC SYD skal indrette sig på en fremtid, hvor der i 2024 er halvt så mange elever som nu.

Det oplyser formanden for den midlertidige ledelse, Laust Joen Jakobsen, tirsdag aften i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fremgår også, at den midlertidige ledelse har arbejdet med en model om helt at lukke VUC SYD, men at den er droppet, da det vurderes at ville koste kreditorer på den anden side af 100 mio. kr.

”Vi har overtaget en skole på randen af økonomisk kollaps, og problemerne er så store, at vi ikke kan løse dem på egen hånd. Vi tror, det er muligt at lave en turn around for VUC Syd. Men det kræver, at det lykkes at finde gode løsninger med skolens kreditorer, lokalsamfund og medarbejderne”, siger Laust Joen Jakobsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skandalen

I sommeren 2017 brød en skandale om misbrug af offentlige midler omkring VUC SYD ud, da Radio 247 offentliggjorde, at den 15 mand store bestyrelse med Haderslevs borgmester H.P. Gejl i spidsen brugte 380.000 kr. på en fem dage lang studietur til Californien.

Derefter fulgte en række afsløringer af ekstravagance anført af daværende direktør Hans Jørgen Hansen og blandt andet nepotisme med ansættelse af direktørens søn, vicedirektørens datter og bestyrelsesformanden kone.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...