Whisky-aften i Det Sønderjyske Køkken

15. november 2019 Erhverv

Fredag aften havde Wohlenberg inviteret samlet whisky-elskere i Det Sønderjyske Køkken, hvor der var kreeret en menu, der er fortrinlig til forskellige whisky.

Som velkomst var der skænket Glendronach Julemalt 2008.

Det Sønderjyske Køkken satte stegt lange på bordet og hertil blev der serveret røget sellericreme og Ponzu citrus/soyas-sauce.

“Lange er fast i kødet og derfor glimrende at stege”, sagde restauratør Jesper Kock til SønderborgNYT.

Til den stegte lange blev der drukket Armorik Triagoz.

Kort efter fiskeretten blev der skænket Stauning ‘Double Trip’ Rye og på tallerkenen var der tartar, smagt til med æble og fennikel. Hertil blev der serveret sprød rug.

The Arran Malt er en 14 år gammel whisky fra Skotland og det viste sig, den er glimrende til stegte kyllingevinger med barbequesauce uden tomat.

Den fjerde ret, der blev båret ind til gæsterne, var haggis, som er fåreindmad, der har simret i lang tid. Til retten blev der serveret gulerødder, kartofler og whiskysauce. I glassene blev der skænket Stauning KAOS.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den sjette whisky, der blev budt på, var The Old Malt Cask – Hunter Laing Caol Ila, som er syv år gammel. Hertil skulle der spises lammekrone med pommes frites og røget mayonaise.

Desserten var Mandel-frangipane med chokolade og figner – og aftenens sidste whisky blev Glendronach Parliament, 21 år.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...