Wind Estate vil investere over 100 millioner kroner i land-vindmøller i Sønderborg

13. maj 2019 Sundeved

Wind Estate sender inden sommerferien en ansøgning til Sønderborg Kommune om opsætning af fire vindmøller, som skal placeres langs motorvejen ved Avnbøløsten.

”Vi har nu alle samarbejdsaftalerne på plads med de lokale lodsejere og dermed er grundlaget skabt for det videre arbejde med at sende en ansøgning til Sønderborg Kommune om opsætning af vindmøllerne, så den formelle planproces kan sættes i gang”, fortæller projektleder Peter Dueholm Jensen fra Wind Estate til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Wind Estate ønsker ikke at oplyse om indholdet i aftalerne mellem selskabet og lodsejerne og heller ikke, hvilke økonomiske rammer aftalerne indeholder.

Wind Estate mener, at området langs motorvejen er ideelt til vindmøller, fordi de kan placeres med en god udnyttelsesressource og fordi der i forvejen er støj fra motorvejen.

De – måske – kommende naboer til vindmøllere ved Avnbøløsten er gået på barrikaderne og protesterer mod vindmølleplanerne og Wind Estate erkender, at vindmøller placeret på land deler vandene.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg kan godt forstå naboernes bekymring og derfor har vi også informeret de kommende naboer om projektet. Andre steder, hvor vi har sat vindmøller op, har vi oplevet den samme usikkerhed. Men når først vindmøllerne er i gang, så forstummer modstanden”, siger Peter Dueholm Jensen til SønderborgNYT og opfordrer bekymrede borgere til at køre forbi de seks vindmøller, som er opstillet i Vindtved ved Sæd i Tønder Kommune.

Siden projektets start har Wind Estate blandt andet informeret naboerne indenfor 900 meter fra vindmøllerne, hvor de har udleveret informationsfoldere, som beskriver projektet samt information om forhold som skygge, støj og afstand.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er delte meninger blandt naboerne, så jeg har svært ved at vurdere, om der er flest der er modstandere eller flest, der er for vindmølleprojektet. Derfor har vi også tidligt i forløbet rettet henvendelse til en lokal beboerforening om at holde  et informationsmøde. Men beboerforeningen ønskede desværre ikke at være medarrangør”, siger Peter Dueholm Jensen fra Wind Estate og fortsætter:

“Det er meget vigtigt for os, at alle er fuldt informeret om planerne og derfor stiller vi meget gerne op til mere dialog og dermed også en konstruktiv debat på et oplyst grundlag”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Wind Estate forventer, at hvis projektet bliver godkendt, så vil vindmøllerne blive stillet op i løbet af to til fire år.

Det er ikke første gang, at der har været planer om vindmøller i området. I 2012 sendte Sønderborg Kommune et idéoplæg om vindmøller ved Avnbøløsten i høring og det resulterede i at 200 lokale borgere satte deres underskrift på en indsigelse mod vindmølleprojektet.

”Vi har mange vindmølleprojekter i hele Danmark og nogle steder får vi et ja og andre steder et nej. Sådan er dét, men vi håber naturligvis på et ja til vindmøllerne ved Avnbøløsten, særligt med tanke på Sønderborg Kommunes ambition om at være CO2-neutrale i 2029”, siger Peter Dueholm Jensen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Wind Estate planlægger fire vindmøller med en højde på 150 meter fra jord til vingespids, hvor selve møllehuset vil være i 80-90 meters højde. Vindmøllerne har en rotationsdiameter på 136 meter og hver vindmølle vil producere 4,2 MW grøn strøm.

Ifølge Wind Estate er selskabet et af Danmarks førende energiselskaber med salg af miljørigtig energi og selskabet ejer i dag flere end 350 vindmøller i Danmark – med en samlet kapacitet på godt 225 MW og en årlig energiproduktion på over 450 GWh.

Selskabets økonomiske resultat for 2018 var et plus på 32 milioner kroner.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Tour de France: Hvem skal overrække den gule trøje i Sønderborg?

28. juni 2022 Tour de France

Når Tour de France-feltet er kommet over målstregen på Augustenborg Landevej på søndag, så skal dagens vinder og også rytterne med de attraktive trøjer – den gule, den grønne, den prikkede og den hvide – hædres. Selvom der kun er få dage til Tour de France kommer til Sønderborg, så er det endnu ikke offentliggjort, […]

Læs mere...