WoodSculpture laver en genforeningsskulptur til Ahlmannsparken i Gråsten

1. juni 2021 Kultur
Arkivfoto
Arkivfoto

Spånerne fra WoodSculpture flyver i år på havnen i Gråsten og det bliver i dagene 20. – 25. juni, hvor årets kunstnere skabe en særlig genforeningsskulptur, der skal stå i Ahlmannsparken.

Årets kunstnere skal skabe en enkelt og helt særlig skulptur, der markerer 100-året for Genforeningen.

Værket bliver til ud fra træstammer, der oprindeligt voksede i Ahlmannsparken og derfor skal skulpturen også ’flytte hjem’, hvor den kommer fra.

Arrangørerne, Uwe Wolffs Fond og Sønderborg Kommune, har i år valgt at skære aktiviteterne ned for at overholde reglerne om forsamlingsforbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi måtte jo desværre helt aflyse sidste år – og det i selve i genforeningsåret. I år besluttede vi hurtigt, at vi skulle gennemføre uanset hvad, selv om det måtte blive i en mindre version uden børne- og café-telte. På den måde får vi færre folk til at stimle sammen”, siger Finn Johannson fra Uwe Wolffs Fond i en pressemeddelelse.

”Valget faldt hurtigt på Gråsten, ganske enkelt fordi det er mest nærliggende. Her kommer træstammerne fra og her skal skulpturen stå”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kestutis Krasauskas fra Litauen har tegnet den skulptur, som han sammen med en flok billedhuggere bruger WoodSculpture-ugen på at skabe.

Årets genforeningsskulptur består af flere dele og er udformet som heste. Den markerer ifølge kunstneren den dansk-tyske grænse, dens fortid og nutid.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...