Wunder-bar: Dystre og deprimerende sange fra Tom Waits univers

14. juni 2013 Kultur

Af Nicolai Munksgaard Schmidt

– en after-hours bar i et skummelt kvarter hvor de skæve eksistenser og tragiske skæbner mødes.
– en kaj i Caribien hvor pirater bæller rom og danser tango.
– en gammel knark der ringer til hans ungdoms elskede som han ikke har set i umindelige tider.
– Velkommen til Tom Waits univers!

Sådan fik guitaristen, Mathias Nygård Johansen,  sat koncerten på Wunder-bar i gang torsdag aften og allerede fra første taktslag spredte der sig en stemning af cigar, whiskey, poesi og trist romantik i lokalet, da Sønderborgs MGK-elever gik i gang med deres Tom Waits Jam koncert.

På trods af Tom Waits mørke univers og musik, var der en hyggelig stemning på Wunder-bar, hvor lyset var blevet dæmpet, og stearinlysene nærmest havde lagt sig som et tæppe over scenen.

Alle de optrædende havde hver især udvalgt et nummer af Tom Waits, som de helt selv skulle omarrangere og de kom både ud omkring en lidt funky version af ”In the Colosseum”, såvel som en reggae-version af ”God’s away on business”, og for at matche Tom Waits’ specielle univers, var der også alternativ brug af instrumenterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bækner var blevet plantet i og på trommer, og buer blev brugt til at spille på guitar såvel som på bækkener.

Prøve-sange

I andet sæt spillede eleverne de numre, som de havde fremført til deres MGK- årsprøve.

Artiklen fortsætter under annoncen

De har alle fået flotte karakterer, hvilket publikum på Wunder-bar heller ikke kunne være i tvivl om, at de skulle have.

Som afslutning på aftenens musik, fik de to sangfugle Anne Mette Fahrendorff og Andrea Bruun, som havde hjulpet MGK’erne i løbet af aftenen, lov til at fremføre to sange de havde valgt, begge skrevet af Beyoncé.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pigernes sang komplimenterede hinanden fantastisk og langsomt igennem sangene trådte MGK’erne op på scenen, en efter en og akkompagnerede pigerne. Ren fryd for øret,

Aftenen igennem var musikaliteten på et højt niveau.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tom Waits-sangene var flot arrangeret. Al musikken var lækkert fremført og stemningen på scenen – ligeså vel som blandt publikum – var fuld af hygge, sjov og ballade.

– Fantastiske musikere.

– Fantastisk koncert.

Se billeder fra hele tre fotografer: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.563776093672959.1073741886.371861676197736&type=1.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk