Yderligere to elever på Ahlmannskolen er smittet med Corona

1. oktober 2020 COVID-19

Ahlmann-Skolen er torsdag blevet gjort opmærksomme på, at yderligere to elever fra 6. klasse er testet positive for Corona.

Smitteopsporingen og udpegning af de nære kontakter er sat i gang og Sundhedsstyrelsens retningslinjer er fulgt. Det skriver skoleleder Michael Torp til forældre til forældre til børn på skolen.

I vores smitteopsporing har vi fundet frem til et muligt smittetidspunkt og smittested. Det drejer sig om tirsdag den 29. september i tidsrummet klokken 13:35-15:30 i Ahlmann-Skolens klub.

Artiklen fortsætter under annoncen

To børn tog hjem fra klubben og blev testet og de er begge testet positiv med corona. De er fra samme klasse som det vi meldte ud i tirsdags.

Vi har været i kontakt med de elever, vi vurderer kan have været en nær kontakt til de smittede børn i klubben på det givne tidspunkt. Vi må dog erkende, at denne smitteopsporing er meget svær. Vi er altså ikke sikre på, at vi er nået frem til alle ”nære kontakter”. Derfor har vi brug for jeres hjælp, skriver skolelederen.

Vi vil bede alle elever fra 3., 4. og 5. årgang fra både special- og almendelen, som har været i klub tirsdag eftermiddag i det angivne tidspunkt om at betragte sig selv som nære kontakter og dermed følge retningslinjerne for nære kontakter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder konkret, at elever, der har været i klubben på det angive tidspunkt, skal blive hjemme, indtil de har fået påvist en negativ test eller har været symptomfrie i syv døgn, startende fra tirsdag eftermiddag. Det vil sige til og med tirsdag.

Når vi vælger at sende alle elever, der har været tilstede i klubben på det mulige smittetidspunkt, hjem, er det for at passe på hinanden og i videst muligt omfang forsøge at stoppe smittespredningen.

Årsagen er, at vi er i fuld gang med at smitte opspore og vi er nødt til at lukke klubben for at sikre det arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klubben holder indtil videre lukket frem til og med tirsdag.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk