Zonta: Omskæring af piger skal stoppes – også i Danmark

2. september 2019 Samfund

Zonta Sønderborg sætter sammen Orchid Project fokus på omskæring af piger med en temaaften på Idrætshøjskolen i foredragssalen den 4. september kl. 19.00.

Læge Vibeke Næser, Jay Kamara-Frederik, aktivist fra London og hobbypodcaster og Cand.scient. pol. Anne Bendixen vil holde oplæg og debattere samt fortælle om allerede opnåede resultater blandt andet i Kenya.

Vi viser kortfilmen ” Deeqa’s story”  og diskuterer, hvad der stadig kan gøres for en verden fri af omskæring af piger – set i et internationalt og dansk perspektiv, skriver foreningen Zonta, der står for arrangementet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I løbet af aftenen vil deltagerne blive klogere på følgende tre områder:

Hvad er pigeomskæring?

Hvor stort er omfanget af pigeomskæring?

Hvad kan man gøre for at minimere omskæring af piger?

Flere millioner piger verden over er i risiko for at få foretaget indgrebet.

Heldigvis har nationer og organisationer øget deres fokus på problemet og med arrangementet den 4. september ønsker Zonta Sønderborg, at man også i Danmark arbejder aktivt for at oplyse om problemstillingen, fordi vi tror på at viden og indsigt er første skridt på vejen til at man aktivt kan gøre noget for at minimere at piger bliver omskåret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkomne.

Entré 75 kroner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Nordborg, Samfund

Syv-årige Frederik var den bedste trofæjæger blandt 10.000 andre

27. oktober 2021 Nordborg

Frederik var den bedste trofæjæger denne sæson i Universe Science Park. Forleden vandt han, måske med lidt hjælp fra sin mor, den helt store præmie bestående af et livslangt adgangskort til parken.  ’Frederik den seje’ var den hurtigste trofæjæger til at finde 93 ud af i alt 96 udfordrende trofæer, som Universe i løbet af […]

Læs mere...