Zonta: Omskæring af piger skal stoppes – også i Danmark

2. september 2019 Samfund

Zonta Sønderborg sætter sammen Orchid Project fokus på omskæring af piger med en temaaften på Idrætshøjskolen i foredragssalen den 4. september kl. 19.00.

Læge Vibeke Næser, Jay Kamara-Frederik, aktivist fra London og hobbypodcaster og Cand.scient. pol. Anne Bendixen vil holde oplæg og debattere samt fortælle om allerede opnåede resultater blandt andet i Kenya.

Vi viser kortfilmen ” Deeqa’s story”  og diskuterer, hvad der stadig kan gøres for en verden fri af omskæring af piger – set i et internationalt og dansk perspektiv, skriver foreningen Zonta, der står for arrangementet.

I løbet af aftenen vil deltagerne blive klogere på følgende tre områder:

Hvad er pigeomskæring?

Hvor stort er omfanget af pigeomskæring?

Hvad kan man gøre for at minimere omskæring af piger?

Flere millioner piger verden over er i risiko for at få foretaget indgrebet.

Heldigvis har nationer og organisationer øget deres fokus på problemet og med arrangementet den 4. september ønsker Zonta Sønderborg, at man også i Danmark arbejder aktivt for at oplyse om problemstillingen, fordi vi tror på at viden og indsigt er første skridt på vejen til at man aktivt kan gøre noget for at minimere at piger bliver omskåret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkomne.

Entré 75 kroner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...