1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres.

Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden byråd fat på i dag, onsdag, på et ekstra byrådsmøde.

“I dag skal vi førstebehandle et forslag til Styrelsesvedtægten, som er den ramme, der er om forvaltningerne. Det er sådan set sådan, at vi asfalterer, mens vi kører, så der kan sagtens komme ændringsforslag inden den 9. december, hvor vi skal godkende forslaget endeligt”, sagde borgmester Erik Lauritzen efter, han havde konstateret, a Dansk Folkepartis Jan Rytkjær Callesen ikke var mødt op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tage Petersen fra Venstre fortalte, at der er brugt 30-40 timer på indholdet i det forslag, som skulle 1. behandles.

“Vi har forhandlet i rigtig mange timer, men der er stadig en del knaster”, sagde han og antydede dermed, at det kommende byråds flertalsgruppe kan blive med Socialdemokratiet, Enhedslisten og Slesvigsk Parti alene – og også en flertalsgruppe, hvor Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Venstre er med.

“Jeg synes, at det udspil, vi skal godkende, rummer mange af de punkter, vi har været opmærksomme på. Blandt andet klima og miljø, som flere af os jo havde med i valgkampen”, sagde Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og nu håber jeg, vi får forhandlet den bredest mulige flertalsgruppe på plads”, sagde han.

Fælleslistens Aase Nyegaard tog også ordet.

“I papirerne står der intet om Hertugbyen Augustenborg som kommende Fyrtårnsprojekt og det skulle vel være skrevet ind under Økonomiudvalget”, sagde hun.

Borgmester Erik Lauritzen mente, at det ganske enkelt var en fejl, at Hertugbyen Augustenborg ikke var skrevet ind.

“Så du kan komme med et ændringsforslag nu og så tager vi det med det samme og får skrevet Hertugbyen Augustenborg ind – eller du kan bede os om at få det gjort og så gør vi det”, sagde borgmesteren til AAse Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg går ud fra, at når du lover mig at gøre det, så gør du det også”, svarede Aase Nygaard.

SønderborgNYT skrev forleden om den nye udvalgsstruktur og den kan du læse mere om her: Nyt byråd med ekstra udvalg og ny udvalgsstruktur.

Du kan også se – eller gense byrådsmødet, hvor 1. behandlingen foregik. Se med på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...