2000 nye jobs i landbruget

5. april 2013 Politik

Der kan være op til 2.000 nye arbejdspladser på vej i svinebranchen, efter at Fødevareministeriet, fagforeninger, slagterier og landbruget sammen har lanceret en ny pakke, der skal skabe et grønt investeringsboom i sektoren. Og netop landbruget er jo placeret i de befolkningstynde områder.

Landbruget forventer, at det kan betyde nye investeringer for op mod 1,5 milliarder kroner og skabe 2.000 nye job, skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse, og det vækker ikke overraskende glæde i brancheorganisationen Landbrug og Fødevarer.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Stor ros til fødevareministeren for det målrettede initiativ, der kan være med til at få sat gang i investeringerne ude hos landmændene, så vi kan sikre råvaregrundlaget til vores slagterier. Det vil sammen med regeringens Vækstplan DK bidrage til, at fødevaresektoren kan være med til at trække Danmark ud af krisen,« siger formand for Landbrug og Fødevarer, Martin Merrild.

Fødevareministeriet har afsat 150 millioner kroner til miljøvenlige staldanlæg, og samtidig bidrager slagterier og landbrug også med et beløb, som skal sikre, at landmændene fremover vil få en højere pris for deres svin.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fødevareminister Mette Gjerskov glæder sig over samarbejdet og den fælles indsats, som hun understreger vil gavne miljøet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...