2019: 66 ledige fra de udsatte boligområder kom i job eller uddannelse

5. marts 2020 Samfund

Boligområdet Nørager og Søstjernevej med flere er på ghettolisten og i risiko for at blive komme på den hårde ghettoliste til december 2020. Beboernes tilknytning til arbejdsmarkedet er et af de kriterier, der måles på. Og det er afgørende med en positiv udvikling for kriteriet, hvis området skal ikke skal lande på hårde ghettoliste og det ender med at 40 procent af boligerne skal rives ned.

Derfor blev der fra januar 2019 tilknyttet to jobmentorer til den boligsociale helhedsplan. Jobmentorerne arbejder med at hjælpe ledige beboere tættere på arbejdsmarkedet og i 2019 har det betydet, at 46 borgere fra Sønderborgs udsatte boligområder er kommet i uddannelse eller job.

I slutningen af 2019 satte jobcentret yderligere turbo på indsatsen og prioriterede ekstra ressourcer til at hjælpe de ledige i boligområderne – og også det viste sig at have en positiv betydning for beboernes tilknytning til arbejdsmarkedet, idet yderligere 20 kom i job.

“Selvom det kun er Nørager og Søstjernevej, der er på ghettolisten, så er det vigtigt, at vi løfter beskæftigelsen i alle de udsatte boligområder. For vi ved, hvor stor betydning tilknytning til arbejdsmarkedet har for den enkelte borger. Og vi kan se på resultaterne, at indsatserne virker”, siger formand for Arbejdsmarked- og Integrationsudvalget, Jan Prokopek Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget har derfor også besluttet, at der skal ske en ekstraordinær indsats her i 2020, hvor de ledige i de udsatte boligområder skal være aktive ledige.

“Vi tror på, at det gør en forskel, at de ledige har noget at stå op til hver morgen. Derfor vil vi investere i, at flere ledige beboere deltager i beskæftigelsestilbud fremfor at modtage passiv forsørgelse. Beskæftigelsestilbuddene skal målrettes konkrete jobåbninger i den private og offentlige sektor, og der skal være klare og tydelige krav til de ledige om deltagelse i aktiveringen”, siger udvalgsmedlem Gerhard Bertelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målgruppen for indsatsen er beboere på kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse eller ressourceforløbsydelse. I december 2019 var der 254 borgere på disse ydelser i de udsatte boligområder. Målet for den ekstraordinære indsats er, at der i 2020 vil være 30 færre borgere på ydelserne og yderligere 10 færre borgere på ydelserne i 2021 og årene fremover.

Sønderborg Andels Boligforening står klar til den måske kommende nedrivning af boliger – Læs om det HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...