Forleden var Bent Christensen, der er redaktør på Den danske Spiseguide, på besøg i Sønderborg og sammen med sin medhjælper, Rikke Buthler, skulle han blandt andet besøge Karikatur.
”Den danske Spiseguide er vigtig for alle dem, der vil have noget for pengene, når de går ud for at spise. Vi er syv såkaldte spisere forskellige steder i landet, der besøger spisestederne og nyder et måltid, bedømmer maden, vinen, betjeningen og selve oplevelsen”, siger Bent Christensen til SønderborgNYT.
Han fortæller videre, at restauranter selv kan foreslå, at Den danske Spiseguide kommer på besøg.
”Og så er der også private mennesker, som giver os ideer til, hvilke steder, vi skal aflægge et visit”.
Det er ikke alle restauranter, som byder på god mad og betjening.
”Hvis det viser sig, at et sted er ringe, så kommer det ikke med i Den danske Spiseguide”, siger Bent Christensen.
Den danske Spiseguide har eksisteret siden 1978 og lige siden har Bent Christensen været redaktør og udgiver og han er glad for, at Sønderjylland har et væld af spændende egnsretter at byde på.
”Der er god gastronomi i Sønderjylland og også i Sønderborg. Det budskab skal jo spredes og det gør Den danske Spiseguide”, siger han. Det er vigtigt at vide, at Sønderjylland har virkeligt gode egnsretter og at kokkene udvikler på dem.
Karikatur i Sønderborg er kommet med i Den danske Spiseguide, hvor restauranten har fået to stjerner og de blev givet for en sæsonsikker, udfordrende og spændende spiseoplevelse med personlig og kyndig betjening og med god vejledning mht. drikkevarer.
”Det har givet meget til Karikatur at komme med i Den danske Spiseguide – og nu får vi gæster fra hele Sønderjylland”, siger ejeren, Krestian Muusmann, til SønderborgNYT.
Deler også priser ud
Den danske Spiseguide laver mere end at besøge restauranter og bedømme dem.
”Vi laver også forskellige events og så deler vi priser ud”, siger Rikke Buthler, som – udover en gang imellem at tage med ud og spise – har med events at gøre.
”Blandt andet skal vi luften med Alsie Express og byde de flyrejsende på fortællinger om gode smagsoplevelser fra det sønderjyske”.
Rikke Buthlers rolle hos Den Danske Spiseguide er blandt andet at være konferencier til de to årlige gallaer, som er højgastronomiens Oscaruddeling. På gallaerne uddeles der priser til Ikoner, Årets bedste indenfor mange forskellige kategorier. I 2023 var der to Gallaer på henholdsvis Mortens Kro i Aalborg og Bistro Boheme i København.
Derudover består hendes opgave hos guiden i at spotte og italesætte nye talenter på den gastronomiske stjernehimmel.
”Syd og Sønderjylland, er ’mit’ område med hensyn til at drysse stjerner de rigtige steder. Råvarerne er også min metier, og den fornemmeste opgave jeg har i forhold til guiden og Sønderjylland, er fortsat at synliggøre gastronomien og holde fast i den høje barre, det niveau vi har sat rent gastroniómisk her i Sønderjylland og i resten af Danmark”, siger hun.
”Derudover er min rolle også at planlægge og eksekvere i samarbejde med Bent Christensen ved diverse konkurrencer, der bliver holdt af Guiden, herunder blandt andet Årets bedste Souschef i Danmark, hvor Laura fra Karikatur er indstillet. Jeg sidder som eneste kvinde i Juryen for Nordic Prize, der er en del af Spiseguiden”
Du kan læse meget mere her på Den Danske Spiseguides hjemmeside.