Frede Jordt og andre frivillige lærer andre ældre at bruge computer

PC-udfordringerne løses i Datastuen. Foto: Ole Kæhler
PC-udfordringerne løses i Datastuen. Foto: Ole Kæhler
27. marts 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

I formiddagstimerne på tirsdage og onsdage sidder der ældre mennesker og arbejder med deres bærbare computere i Aktivitetscentret ved Egen UIs fodboldbaner i Guderup. Det er her Egen Seniorer har deres datastue.

Datastuen er snart 25 år og den blev åbnet af fem medlemmer fra Egen Pensionist- og Efterlønsforening, der i dag hedder Egen Seniorer. Sydbank forærede foreningen fem brugte computere, som blev repareret – og de fire kunne bruges.

“Anders Chr. Jensen, Lorens Detlefsen, Svend Reese, Egon Pedersen og Hans Andersen besluttede at lave et computerkursus, selvom ingen af dem tidligere havde undervist eller havde særlig indsigt i brugen af computere. Men de fandt ud af, hvordan en computer virker og hvad de forskellige programmer kunne”, siger Frede Jordt til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frede Jordt fortæller, at han er 82 år.

“Og jeg har været frivillig hjælper i datasuen siden 2006 og har bestemt, jeg bliver ved, så længe, som jeg kan. Her møder jeg jo andre og der er nogle, som har brug for min hjælp”, siger han.

Egen Seniorers Datastue kører kurser, hvor deltagerne møder op i Aktivitetscentret 15 gange.

“Så lærer vi dem at bruge deres computer eller smartphone, så de kan finde rundt i MitId, lærer dem at bruge sundhed.dk, tjekke deres skat, lærer dem at bruge mail og sociale medier og meget andet”, siger Frede Jordt og tilføjer, at er der problemer med en computer, så hjælper de frivillige også med at få dem løst.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi guider også dem, der er gået i gang med at forske deres slægt og det er der en del, der er. Og så skal man jo ikke glemme, at vi frivillige hele tiden lærer nyt, når vi skal hjælpe dem, der kommer i datastuen – og det er jo også med til at gøre verden større”.

Det er ikke mange år siden, Sønderborg Kommune fik ny hjemmeside.

“Og dem, der lavede siden var på besøg hos os og de viste os, hvordan siden så ud og hvordan den virkede. Vi gav dem vores input til, at den blev så brugervenlig som muligt”.