92-årig og 34 andre på to hjul kørte tilbage til oldtiden

3. maj 2022 Tour de France
På to hjul til oldtiden. Privat foto
På to hjul til oldtiden. Privat foto

Flere end 35 mennesker, alle voksne og endda en deltager på 92 år, havde fundet vej til søndagens Cykel-tour til Oldtiden. Turen var på to gange 6,5 km og første stop var ved p-pladsen ved Bundsø hvor historiker Kim Jacobus Paulsen fortalte levende om de arkæologiske fund, der er gjort her, og om hvor kendt Bundsø er ude i den store verden, skriver Jørgen Riecks Arkæologiske Samling i en pressemeddelelse.

Tag for eksempel til Japan, og sig ‘Bundsø’ til en historisk interesseret japaner, og hun/han vil straks vide, hvad du taler om. De fund, der er gjort her, har nemlig givet navn til en hel stenalderkultur: Bundsøkulturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange arkæologer har gravet i Bundsø, men verdens største samling af fund fra Bundsø kan man se på Jørgen Riecks Arkæologiske Samling i Svenstrup – Vidste I det?

I Brandsbøl Skov så deltagerne på nogle af de mange dysser og hørte om begravelsesskikke i Stenalderen, om Danmarks ældste moselig og om Danmarks første arbejdsulykke. Alt sammen noget der er knyttet til området her.

Efter at have kæmpet om ‘bjergtrøjen’ på vejen retur til Jørgen Riecks Arkæologiske Samling på toppen af Svenstrup, var det tid til at se de mange fund i museet og at få sig en bid brød med gul saft eller kaffe/te.

Artiklen fortsætter under annoncen

Turen var arrangeret af Jørgen Riecks Arkæologiske Samling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Nordborg, Samfund

Sind: Mathilde Falch krydrede sin historie om psykisk sårbarhed med sange

19. maj 2022 Nordborg

Torsdag aften bød den lokale Sind-formand, Jens Christian Kristensen, velkommen til foreningsmedlemmer og gæster på Café Friends i Nordborg, hvor der først skulle spises og derefter lyttes til Mathilde Falch, der udover at være sanger og sangskriver også er ambassadør for Sind. “Vi har inviteret Mathilde Falch, fordi hun har nogle dybe sange, som giver […]

Læs mere...