Debat: Vi skal holde liv i fiskeri-erhvervet

Sønderborgs sidste bundtrawler - og den er væk nu. Foto: Ole Kæhler
Sønderborgs sidste bundtrawler - og den er væk nu. Foto: Ole Kæhler
25. januar 2024 Debat Skrevet af: Redaktion

Byrådsmedlem Tage Petersen, Venstre, skriver:

I sidste uge var der et indlæg her på SønderborgNYT fra fisker Palle Heinrich i Mommark, der gav et spændende historisk tilbageblik over fiskeriets udvikling omkring Sønderborg samtidig med, at han kom med en lille opsang til kommunen i forbindelse med planerne for Sundgade og konsekvenserne for fiskerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Venstre bakker vi – ligesom resten af Byrådet – op omkring de overordnede planer for Sundgade, men vi håber, at der stadig kan være et maritimt islæt på området samtidig med, at vi som kommune skal være behjælpelige med at finde alternative placeringer til de aktiviteter, der ikke længere kan være ved Sundgade.

Vi havde håbet, at en mulighed kunne være at flytte en del af aktiviteterne til Mommark, men det har stormfloden sat en foreløbig stopper for, så jeg håber, at der kan blive enighed om at forlænge det opsigelsesvarsel kommunen har sendt, så vi kan købe os tid til sammen med fiskerne at finde nogle langsigtede løsninger, der sikrer, at vi stadig kan købe friske lokale fisk og bevare nogle arbejdspladser.

14. maj 2024 112, Sønderborg

Der skal børn ikke opholde sig

14. maj 2024 112

Der er børn, som ind imellem opholder sig i det gamle garageanlæg på DSB-grunden ved Mejeriet. Det fortæller Kjeld Jørgensen fra det lokale politi. “Når vi ser det, så sender vi børnene væk, fordi det ikke er helt ufarligt for dem at være der. Det er gamle, forfaldne bygninger”, siger politikomissæren og opfordrer til, at […]

Læs mere...