Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

Antallet af SDU-studerende skal ned. Arkivfoto: Ole Kæhler
Antallet af SDU-studerende skal ned. Arkivfoto: Ole Kæhler
19. april 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre studerende i 2025.

”Aftalen er netop landet, og det er endnu for tidligt at sige noget nagelfast om, hvordan den vil påvirke SDUs uddannelser i Odense, Kolding, Esbjerg og Sønderborg”, siger rektor Jens Ringsmose i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”SDU får masser af kvalificerede ansøgere, og i en tid, hvor der er brug for flere dygtige dimittender på stort set alle områder, bliver vi selvsagt ikke begejstrede, når vi bliver bedt om at reducere vores optag. Heldigvis har politikerne i et vist omfang taget hensyn til SDUs store indsats med at uddanne kandidater uden for de fire største byer i Danmark”, siger han.

17. maj 2024 112, Sønderborg

8-årig pige blev ramt af en bil

17. maj 2024 112

Tidligt torsdag morgen blev en 8-årig pige på cykel kørt ned af en bil og hun blev lettere kvæstet. Det siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi og han fortæller videre, at uheldet skete på Ringgade. “Pigen cyklede ud i et fodgængerfelt, hvor hun blev ramt af bilen”.

Læs mere...