Als Revyen vil have stjerneturister til Lysabild

7. marts 2018 Kultur

Inden der blev sunget en velkomstsang på titel-melodien fra James Bond-filmen Goldfinger, der kunne symbolisere, at revyen i Augustenborg nu spiller for 50. gang, fik vi en kort og munter gennemgang af nogle af de revyhits, der har været gennem årene.

I Set og Sket bliver der sunget noget om, om Kleinschmidt egentlig fik bygget en bro – og det var ikke glemt, at det faktisk var i 2017, Sønderborg skulle have været Europæisk Kulturhovedstad.

“Men til gengæld fik vi en spejderlejr – med telte i flotte farver”, sang skuespillerne.

Fra scenen bliver der taget fat i MeToo-bevægelsen, inden kommunalvalget kom under kærlig behandling.

“Det blev Erik og Kleinschmidt, der løb med sejren. Mads fra Danfoss sagde ‘Stem på Stephan’. De Konservative røg ud og SF måtte smide den røde klud”, lyder det i sangen. Og den slutter selvfølgelig med, at Erik fik borgmesterposten og Stephan blev co-pilot.

Super godt og rørende

Als Revyen får sagt et flot farvel til Prins Henrik i en sang, hvor der bliver fortalt og den farverige prins, hans interesse for kunst og poesi. De får med, at han holdt fast i sin franske kultur og han var helt sin egen.

Og morsomt blev det, da to lystfiskere ved Fynshav fik sig en snak om Als-Fynbro og det ventede ferieresort. Det blev ret tydeligt, at de ikke ligefrem brændte efter at se de to store projekter blive til virkelighed.

“Vi vil ikke have nogen bro og heller ikke et ferieresort. Lad nu naturen passe sig selv”, sagde de.

En bro med en masse trafik og et ferieresort med masser af turister kan sagtens pille hyggen ud af det at stå i vandkanten og fiske.

Stjerneturister

Måske kan Stephan Kleinschmidt gribe en idé om stjerneturister fra Als Revyen?

“Vi vil invitere turister med ud og kigge stjerner på Sydals, fordi der virkeligt er mørkt på Sydals, hvor der ikke er gadelys noget steder”.

“Så skal det være ved Lysabild – turister tror vi siger ‘lys af bil’, så det er det helt rigtige sted”.

Adskillige gode numre

Jubilæumsrevyen i Augustenborg har flere rigtigt gode numre – og blandt andet kan kvinder få opskriften til en både underholdende og effektiv slankekur og vi alle får mulighed for at tænke lidt over, hvad der egentlig skal ske med os, når vi dør.

De tomme butikker i Perlegade slipper ikke udenom revyen, hvor tekstforfatteren har opdaget, at i Sønderborg vil vi tilbyde turister at handle i Borgen i stedet for i gågaden – og så lade cyklisterne have Perlegade i fred.

“I Borgen er der præcis de samme butikker, som du ser i alle ande byer – det er da unikt”.

Vi er i den tid, hvor der kommer flere og flere robotter – og nogle af dem tager folks job.

Og måske går de også ind og gør revyskuespillere overflødige?

“De glemmer jo ikke teksterne”.

Køb en premierebillet

Vil du give dig selv en god oplevelse, så skynd dig at få købt en billet til torsdagens premiere på Als Revyen. Og se den inden robotterne kommer og tager over.

Hvis scenen overtages af robotter, så bliver det til store bifald – publikummet bliver nemlig også robotter.

Du kan købe billet HER

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk