Alslug står klar med Linux til din brugte computer

Få Linux på din brugte PC. Arkivfoto
Få Linux på din brugte PC. Arkivfoto
18. maj 2024 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Vi er en forening, Alslug, der gerne vil give en håndsrækning til de 400.000 bærbare computere i Danmark, der ikke kan opgradere til Windows 11. Det siger sig selv at vi ikke kan hjælpe alle 400.000 brugere.

Men bor du i Sønderborg eller Aabenraa, så er turen til Ullerup gamle skole – Bakkensbro Kulturcenter -nok overkommelig. Man møder bare op fra gaden lørdag den 8. juni mellem 13 og 16 og foreningen kræver ikke kontingent af fremmødte, heller ikke af medlemmer.

Vi har et computerprogramsystem på højde med Windows 11 og Mac, som vi henter lovligt ned gratis fra Skyen. Systemet hedder Linux og bruges i din opvaskemaskine og andre el-installationer samt i meget store datacentre. Derudover bruges Linux på bærbare og andre pc’ere, skriver de frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sikkerhedshuller i Linux er sjældent forekommende og da opdateringer automatisk kan hentes meget hurtigt er der ikke brug for antivirus programmer

Der findes et Linux program der simulerer Windows og kan bruge 90 procent af alle Windows 10 programmer. Vi har installation af Linux som hobby kun få udgifter i foreningen. Vi lever af de gæster der eventuelt putter et lille beløb efter fortjeneste i sparegrisen med overbetaling af kaffen, the med sukker og fløde. Men gæster skal selv spørge til ’øffe’, da vi ikke vil have sure gæster.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...