Alternativ til gyllevogne på vejene

14. april 2013 Erhverv

Der findes faktisk et alternativ til de tunge gyllevogne, nemlig en såkaldt gylleudlægger.

Med den transporteres gyllen fra gylletanken hos landmanden og ud på marken via en slange i stedet for via tanken på en gyllevogn, som jo ikke ligefrem vækker begejstring hos dem, der kører i kø bag den, oplyser dr.syd.

Landmand Jens Peter Kaad på Sydals er én af landmændene, der får sin gylle spredt ud på markerne med en gylleudlægger, og det har en stor fordel, mener han:

– Vi har overhovedet ikke noget trafik på vejene. Og jeg tror vores naboer sætter pris på, at vi ikke kører så meget med gyllevogn. Vi bor ret tæt på byen, og det er jo også en måde at tage hensyn til hinanden på, siger Jens Peter Kaad.

Skrevet af: Ole [email protected]
8. december 2023 Politik, Sønderborg

Ingen ved hvordan det politiske landskab ser ud når Stephan Kleinschmidt er ude

8. december 2023 Politik

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen og Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvordan de tror, at det vil ændre det politiske landskab, når Slesvigsk Parti ikke længere skal have Stephan Kleinschmidts navn på stemmesedlerne. Ved et seneste valg fik Stephan Kleinschmidt 2038 personlige stemmer – Kirsten Bachmann 139 personlige stemmer og Christel Leiendecker 136 […]

Læs mere...