Udenlandske potentielle studerende løfter ansøgertallet til SDU i Sønderborg markant

Flere end tidlige vil læse på SDU. Arkivfoto: Ole Kæhler
Flere end tidlige vil læse på SDU. Arkivfoto: Ole Kæhler
18. marts 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Tallene for årets søgning til de videregående uddannelser via kvote-2 er blevet offentliggjort. På Syddansk Universitet ses en positiv stigning for andet år i træk. Særligt i Sønderborg er fremgangen signifikant med hele 30 procent flere ansøgere.

Kvote 2-søgningen til Syddansk Universitet i 2024 viser en fremgang sammenlignet med sidste år. 14.905 ansøgninger er blevet modtaget ved ansøgningsfristen, hvilket er en fremgang på fire procent i forhold til 2023, skriver SDU

Antallet af førsteprioritetsansøgninger ligger på 4360, hvilket er syv procent mere end sidste år. Særligt uddannelsesmiljøerne i SDU-campusbyerne Sønderborg og Kolding oplever en fremgang i søgningen til de forskellige uddannelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dekan for det Tekniske Fakultet, Henrik Bindslev, er ansvarlig for den strategiske udvikling af SDU Sønderborg, og han er ikke overraskende stolt over stigningen af ansøgere til den lokale campus.

”Jeg glæder mig virkelig over, at vi fortsætter den stigning vi har oplevet igennem de seneste par år. De seneste to år har tallene været flotte, så at vi bygger på med en stigning yderligere 30 procent, det er fornemt”, siger Henrik Bindslev.

Stigningen er primært båret frem af en øget interesse for SDU’s uddannelsestilbud fra potentielle udenlandske studerende, der har søgt ind på en eller flere uddannelser. Og selvom der er lang vej fra den aktuelle søgning til de nye studerende reelt starter til september, er prorektor for uddannelse på Syddansk Universitet, Helle Waagepetersen, glad for at se årets tendens.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I SDU’s strategi sigter vi mod endnu mere attraktive og mangfoldige studiemiljøer. Jeg er meget glad for den interesse, vi har modtaget med alle ansøgningerne og mange som førsteprioritet. Nu går næste fase i gang med at finde frem til de helt rigtige studerende, der vil bidrage til SDU’s faglige og sociale fællesskaber og som tilbydes en studieplads i sidste ende”, siger Helle Waagepetersen.

Flere ansøgninger til kandidatuddannelserne

Også blandt uddannelsestilbuddene på kandidatniveau ses der fremgang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved fristen for 1. runde-søgningen til SDU’s kandidatuddannelser har SDU modtaget 10.931 ansøgninger til SDU. Det svarer samlet set til en stigning på 20 procent i antallet af ansøgninger sammenlignet med sidste år. For søgningen til kandidatuddannelserne er stigningen i vid udstrækning også båret af ansøgninger fra internationale studerende.

International erhvervsøkonom: 11 ansøgere – en fremgang på 57 procent

International erhvervsøkonomi: 9 ansøgere – en fremgang på 12 procent

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervsøkonomi, HA:  868 ansøgere – en fremgang på 27 procent

European Studies: 384 ansøgere – en fremgang på 11 procent

Civilingeniør i maskinteknik: 232 ansøgere – en fremgang på 15 procent

Civilingeniør in Electronics: 172 ansøgere – en fremgang på 13 procent

Civilingeniør in Engineering, Innovation and Business: 410 ansøgere – en fremgang på 15 procent

Civilingeniør in Mechatronics  : 252 ansøgere – en fremgang på 18 procent

Civilingeniør in Software Engineering: 745 ansøgere – en fremgang på 53 procent

Artiklen fortsætter under annoncen

Diplomingeniør i maskinteknik: 432 ansøgere – en fremgang på 47 procent

Diplomingeniør in Electronics: 16 ansøgere – en fremgang på 42 procent

Diplomingeniør in Mechatronics: 456 ansøgere – en fremgang på 40 procent

Samlet: 4287 ansøgere – en fremgang på 30 procent.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...