Arbejdsmarkedsudvalget sikrer hjælp til de unge ledige

21. maj 2015 Sundeved

Arbejdsmarkedsudvalget vil simpelthen ikke acceptere, at så mange unge i Sønderborg Kommune er i ledighed. På nuværende tidspunkt er ca. 1000 unge mennesker på en form for offentlig forsørgelse.

Det er for mange.

Jan Prokopek vil især have unge ud af ledighedskøen.

Jan Prokopek vil især have unge ud af ledighedskøen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Unge sønderborgensere under 30 år er nemlig en vigtig ressource for samfundet.

De er vigtige, fordi de er en del af fremtidens arbejdskraft, og vi risikerer at se den ressource gå til spilde.

Fordi de mange unge står uden for beskæftigelse og uden uddannelse.

Det er en kendsgerning, der ærgrer formanden for arbejdsmarkedsudvalget Jan Prokopek Jensen:

“Har vi dem i vores system i fem år, ja, så ender de livslangt i systemet. Der er også dokumentation for, at disse personer senere hen i livet vil gøre brug af læge og sygehus i langt højere grad end befolkningen i almindelighed.  Det er ikke godt”, siger Jan Prokopek Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor begyndte vi sidste år en indsats og har nu større fokus på denne gruppe. Det ser ud til at hjælpe. Indsatsen forstærkes nu yderligere. Jeg vil dog gerne samtidig opfordre forældre og bedsteforældre til at opmuntre, støtte og hjælpe deres børn til at få den uddannelse, der er så vigtig for at få et arbejde senere i livet. Tallet på de 1000 er alt, alt for højt, og det håber vi, sammen med familierne, virksomhederne og vores uddannelsesinstitutioner, at få bragt væsentligt ned de kommende år, siger Jan Prokopek Jensen.

Indsatsen som allerede er i gang, bærer tydeligvis frugt. Det viser tal fra databanken jobindsats.dk. Tallene viser, at Sønderborg Kommune har formået at yde over landsgennemsnittet, og at man også regionalt klarer sig godt.

Unge skal i job eller uddannelse

Mange unge fra Sønderborg er begyndt på en uddannelse, og fra januar 2014 til december 2014 er antallet af ledige unge faldet med 14 %. Det er et fald, der giver Sønderborg Kommune en 1. plads i Sønderjylland.   jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gode arbejde skal forsættes, og derfor vil Arbejdsmarkedsudvalget med formanden Jan Prokopek Jensen i front nu sikre, at flere unge kommer i uddannelse eller job.

Arbejdsmarkedsudvalget ønsker, at flest mulige unge under 30 får en kompetencegivende uddannelse og erkender, at det opnår man ikke alene. Derfor vil man udbygge det allerede eksisterende samarbejde med kommunens uddannelsesinstitutioner og virksomheder. På hver sin måde spiller de en afgørende rolle i arbejdet med de ledige unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvor er de ledige job?

Især virksomhederne har man fokus på. De har og skaber de arbejdspladser, som de unge har brug for, og af den årsag vil man i Arbejdsmarkedsudvalget gerne lytte til deres input.

Derfor har repræsentanter fra byrådet, herunder medlemmer fra Arbejdsmarkedsudvalget, i foråret været ude og besøge 125 virksomheder.

Petter Astrup samler viden om, hvilken arbejdskraft virksomhederne mangler.

Petter Astrup samler viden om, hvilken arbejdskraft virksomhederne mangler.

Besøgene skal give virksomhederne anledning til at fortælle om deres behov og udfordringer til kommunen. På den måde starter man en dialog, der kan være med til at skaffe flere job- og praktikmuligheder for de unge. Det glæder Arbejdsmarkedsudvalgets næstformand, Petter Astrup.

”Det nytter virkelig, at man laver en temperaturmåling hos virksomhederne. Også med fokus på de unge. For hvis vi ved, hvad virksomhederne mangler for at kunne skabe vækst og arbejdspladser, så kan vi arbejde på at forbedre deres vilkår. Forbedrede vilkår kan og vil med al sandsynlighed føre til flere arbejdspladser, og dem står de unge klar til at besætte. Det kommer med andre ord os alle til gode, når samarbejdet ikke halter.”

Kan kun gå for langsomt

politi1

Politiet måler ikke farten i afviklingen af ledigskøen.

Med virksomhederne om bord og med et målrettet Arbejdsmarkedsudvalg er det en styrket ambition, der nu ligger klar for de ledige unge.

De skal i job, og de skal i uddannelse.

Og det kan kun gå for langsomt.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Pingvinreglementet – en Beatfortælling der genåbnede Sønderborghus

7. maj 2021 Kultur

Torsdag genåbnede Marianne Van Toornburg, Susan Ørum og guitaristen Mikkel Grue scenen i Black Spot i Sønderborghus efter nedlukningen og det gjorde de med Beatfortælling – en tankevækkende historie, som blev tilsat herlige sange med indhold, som passede glimrede ind i Susan Ørums fortælling. Og Sønderborghus’ medarbejder, Peter Tjørnelund var rigtig glad: “Det er rigtigt […]

Læs mere...