Befrielsen markeres i Gråsten

9. april 2013 Kultur

I Gråsten holder 4. maj udvalget godt fast i traditionen med, at Befrielsen skal markeres, så det sker traditionen tro med  kranselægning, gudstjeneste, fakler og sange.

 

Det er fhv. forstander på Gråsten Landbrugsskole, Peder Damgaard, der byder velkommen, når højtideligheden. Det sker ved oberst Paludan-Müllers mindemur og ved mindetavlen på Slotsbakken, hvor der begge steder lægges kranse.

Frihedsstatuen. Foto: Hjemmeværnet
Artiklen fortsætter under annoncen

 

Herefter er der gudstjeneste i Gråsten Slotskirke ved sognepræst Jan Unold. Her deltager Grænsegendarmeriets Fanekommando af 1969, Hjemmeværkskompagniet Frøslev, FDF Gråsten og Det Danske Spejderkorps Gråsten med faner.

 

Efter gudstjenesten er der kl. 21 mindehøjtidelighed ved Frihedsstatuen. Der er velkomst ved borgmester Aase Nyegaard, tale ved forstander Thue Kjærhus, Rønshoved Højskole, og afslutning ved Mogens P.C. Jacobsen fra 4. maj-udvalget.

 

Undervejs synges de danske sange, der er tradition for netop Befrielsen:  ”En lærke letted’ og tusind fulgte”, ”Jeg ser de bøgelyse øer” og ”Altid frejdig når du går”, og der lægges kranse fra 4. maj-udvalget og andre fremmødte. Man glæde sig over, at FDF Gråsten og DDS Gråsten  deltager i tusmørket ved Frihedsstatuen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2023 Samfund, Sønderborg

To vellykkede bygningsrenoveringer hædret på Arkitekturens Dag

3. oktober 2023 Samfund

I år fejrer Sønderborg Kommune desværre ikke Arkitekturens Dag, den er blevet aflyst på grund af økonomiske stramninger. Det synes foreningen By og Miljø i Sønderborg Kommune er trist og medlemmerne har derfor valgt at markere Arkitekturens Dag, der var i går, mandag, og uddele to anerkendelser – et smukt diplom – til en vellykket […]

Læs mere...