Benny Engelbrecht: Vigtigt at et enigt byråd bakker op om vindmøller i Lillebælt

27. april 2022 Politik

Til byrådsmødet onsdag eftermiddag vil Venstre, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti have en debat i byrådssalen om rammerne for vindmøller på land – vel at mærke inden vi overhovedet har forhandlet rammerne på plads på Christiansborg, siger folketingspolitiker Benny Engelbrecht til SønderborgNYT.

Regeringen har med udspillet ’Danmark kan mere II’ lagt op til forhandlinger om meget mere grøn energiproduktion og drøftelser af rammerne for det. Udløst af Ruslands invasion af Ukraine skal der sættes endnu mere fart på den grønne omstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er imidlertid et problem som jeg vil opfordre Sønderborg Byråd – og i særdeleshed Venstre i Sønderborg – til at løse først. For i den kommunale valgkamp rejste Venstre tvivl om den vindmøllepark, der er ved at blive planlagt i farvandet mellem Als og Fyn. Den tvivl burde man fjerne straks ved at sende det signal, at det er et enigt byråd, der står bag projektet. Det vil ikke mindst være godt for de private investorer, der har set projektet blive gjort til genstand for tvivl fra Venstre i oktober sidste år”, siger socialdemokratiske Benn Engelbrecht til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det vil være godt for den grønne omstilling og for tiltrækning af yderligere investeringer til Sønderborg og jeg håber mit stilfærdige råd – om at stå sammen om det ambitiøse vindmølleprojekt i Lillebælt – bliver taget med i betragtning når Byrådet skal drøfte sagen”, siger folketingspolitikeren.

Læs også: Ingen partier er helt klar til flere vindmøller på land.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Energikonferencen har aldrig været mere relevant og nødvendig end nu

27. maj 2022 Erhverv

Når ledere fra hele verden mødes i Sønderborg i begyndelsen af juni til Det Internationale Energiagenturs 7. årlige globale konference om energieffektivitet, sker det på et tidspunkt, hvor energieffektiviseringsløsninger aldrig har været mere relevante og nødvendige. Konferencen holdes af  Det Internationale Energiagentur, IEA, og det danske Klima-, Energi- og Forsyningsministerium med støtte fra Danfoss og […]

Læs mere...