Biogas i Kværs: Hvor i processen fejlede Byrådet og Teknik- og Miljøudvalget?

14. december 2021 Politik

I weekenden udtalte det nyvalgte byrådsmedlem Kjeld Stærk til SønderborgNYT, at det er meget vigtigt, at borgere i Sønderborg Kommune står bag ProjectZero og værktøjet til at sikre, at borgerne så også gør det, det hedder borgerinddragelse.

“Og efter sagen med biogasanlægget i Kværs, så er der en del at rette op på – og her tror jeg, at politikere og andre skal stå ved, at de har fejlet – og så skal de fejl ikke gentages et andet sted”, sagde Kjeld Stærk forleden til SønderborgNYT. Venstremanden er kommende formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst og bestyrelsesformand i ProjectZero Business.

De ord har fået både Teknik- og Miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard, og borgmester Erik Lauritzen til at undre sig.

”Jeg savner da at høre, hvad det var, som vi gjorde forkert. Jeg er nemlig sikker på, at både udvalget og Byrådet fulgte den procedure, som hører sig til”, siger Aase Nyegaard til SønderborgNYT.

Borgmester Erik Lauritzen er også sikker på, at der ikke kan sættes fingre på processen.

”Så jeg vil da gerne høre fra Kjeld Stærk og Venstre, hvad vi skulle have gjort anderledes”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren fortæller, at der – på vejen frem til beslutningen om at bygge et biogasanlæg i Kværs – har været høringer, borgermøde og møder med lodsejere og det er hele tiden blevet sagt, at det er muligt at anke kommunens afgørelser i byggesagen.

”Og der har været anket og det gjorde, at vi skulle ændre nogle ting, så vi fik sikret et vandløb”, siger borgmesteren, som er helt sikker på, at alle regler er overholdt.

”At der er mennesker, som slet ikke synes, der skal bygges et biogasanlæg i Kværs, er en helt anden sag”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...