Biogasselskabet Nature Energy betaler dansk skat af alle virksomhedens aktiviteter

21. juni 2019 Sundeved

Borgerne i og omkring Kværs har den seneste uge skruet op for debatten om det planlagte biogasanlæg i Kværs og denne uge har budt på flere læserbreve til de lokale medier, herunder SønderborgNYT, med opfordringer til, at byrådet på onsdag ikke skal godkende den lokalplan, der skal bane vejen for, at Nature Energy kan opføre et biogasanlæg i Kværs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senest har Claus Christensen fra Kværs rejst spørgsmålet, om hvem de reelle ejere er bag Nature Energy med beskyldning om relationer til skattelyet Cayman Island og at der skulle være parkeret 90 millioner kroner i skattely.

Men det afviser den administrerende direktør for Nature Energy Ole Hvelplund overfor SønderborgNYT:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er en dansk koncern, ejet af det kundeejede danske pensionsselskab Sampension Livsforsikring A/S, det amerikanske investeringsinstitut Davidson Kempner og den engelske kapitalfond Pioneer Point Partners. Nature Energy er, og har altid været, en dansk virksomhed. Både virksomhed, datterselskaber og medarbejdere betaler selvfølgelig skat i Danmark og har gjort det i hele virksomhedens levetid,” fortæller Ole Hvelplund til SønderborgNYT.

Ole Hvelplund oplyser videre, at alle ejerselskaber betaler skat i de lande de er registreret, og at Nature Energy ikke har nogle relationer til skattelyet Cayman Island.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med opførelsen af biogasanlægget ved Glansager, bliver der stiftet et nyt aktieselskab, som skal indeholde aktiviteterne omkring anlægget ved Glansager:

”Vi har aftaler med de lokale landmænd om levering af gylle til vores biogasanlæg og samtidig tilbudt dem at blive medejer af det lokale driftsselskab. Dette selskab vil, hvis vi får lov til at bygge biogasanlægget i Kværs, rumme aktiviteterne i såvel Glansager som Kværs”, siger Ole Hvelplund til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis alt går som forventet, vil byrådet på onsdagens byrådsmøde vedtage lokalplanen, som kan virkeliggøre biogasanlægget i Kværs.

Lokalplanen er allerede blevet godkendt i Teknik-og Miljøudvalget og senest har Økonomiudvalget sendt lokalplanen videre til byrådets endelig beslutning. 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Feriepartner Sønderborg overtager udlejningsbureauet Nordferien

6. december 2022 Erhverv

Feriepartner Sønderborg er allerede inden den officielle åbning kommet utrolig godt fra start, idet der netop er indgået en aftale med udlejningsbureauet Nordferien om at overtage deres lokale aktiviteter. Ejerparret af Nordferien, Lone & H. C. Unger, har ønsket at få mere fritid og efter mange år med meget lidt ferie og stort set ingen […]

Læs mere...