Børn og Uddannelse: – Vi lærer af vores fejl

7. marts 2018 Politik

Børne- og Uddannelsesudvalgsformand Claus Klaris sagde tirsdag til SønderborgNYT, at han vil se på, hvorfor hans forvaltning har lavet fejl i 12 ud af 18 ankede sager på børnehandicapområdet.

For få år siden blev der ryddet op i forvaltningen og direktør Carsten Lund kunne fortælle, at nu var medarbejderne glade for at møde på arbejde.

Der var hyret ekstra personale ind, så der blev ryddet op i sagsbunkerne og det blev sådan, at ingen havde for mange sager.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når der så er en borger, der anker en afgørelse og borgeren får medhold, så lærer vi af fejlen”, sagde direktør Carsten Lund dengang til SønderborgNYT. Der er nu fejl i to ud af tre ankede sager og ingen kan sige, om tallet ville være lige så skræmmende, hvis samtlige sager var blevet anket.

Du kan læse artiklen HER

Intet blev bedre

Ligeværd fra Sønderborg har gennem årene jævnligt været i kontakt med kommunens forvaltninger og formand Jørn Thrane er sikker i sin sag:

“Intet er blevet bedre gennem årene, der blæses på lovgivningen og det er de samme fejl, der går igen og igen”, siger Jørn Thrane til SønderborgNYT.

“Enten er sagsbehandlerne ikke dygtige nok eller også sidder der nogle over dem, der bestemmer, hvordan de enkelte sager skal afgøres”, siger han.

Politikere skal være ansvarlige

Som alle andre kommuner, så er Sønderborg Kommune også politisk styret.

“Alting er, som Børne- og Uddannelsesudvalget og i sidste ende Byrådet vil have det”, siger Jørn Thrane og tilføjer:

“Og vil politikerne det anderledes, så kan de jo sige det, så Børne- og Uddannelsesforvaltningen forstår det”.

Claus Klaris fra Venstre er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling, Socialdemokratiet, er næstformand. Menige medlemmer er Jesper Kock, Socialdemokratiet. Heidi F. Jørgensen, Venstre. Christel Leiendecker, Slesvigsk Parti. Mona Youssef Fahd, Socialdemokratiet.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk